JO13-1 loopt tegen eerste nederlaag van het seizoen op

3 - 2

Elistha JO13-1

Groep 2 2e klasse SR2

20 oktober 2018 13:00

Een mooi affiche vandaag voor de eerste knock-out ronde in de beker. 2 ploegen die bovenaan meedraaien in de 2e klasse, beiden weliswaar in een andere regio. En dat was direct te zien. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, qua spel- en voetbalvaardigheden. Op winnaarsmentaliteit troefden de jongens uit Deest en Afferden ons vandaag in ieder geval in de eerste helft af. En dat bleek uiteindelijk beslissend. De opgelopen schade met rust (2-0) achterstand bleek in de 2e helft niet meer te repareren ondanks nog een venijnig slot offensief. Onder de leiding van de prima scheidrechters werd het een stevig potje. Vooraf hadden we de boys nog gewaarschuwd dat er in Maas en Waal altijd met volle bak inzet wordt gespeeld. SCD / Victoria was in de eerste helft de bovenliggende partij en bekroonde 2 aanvallen met prima doelpunten. De eerste na een minuut of 10. Uit een hoek waar de rechtsbuiten eigenlijk niet meer uit kon, soleerde hij toch richting eerste paal. Simpel breed leggen en binnen tikken was het vervolg. Kort daarop een tweede tegengoal. Wederom niet scherp genoeg verdedigd en dus een logosch gevolg. In de tussentijd deden we soms zelf ook wat terug. Gio kwam soms goed door in combinatie met Borre. Een schot van Tim waar meer mee te doen was geweest en enkele corners. Daarvan werd de prima keeper van de gastheren nog niet ongerust. In de tweede helft wat omzettingen om te proberen te repareren. Iedereen weer zoveel mogelijk op de vertrouwde plekken en wat jongens met pijntjes vervangen. Helaas viel Twan G na een harde bal in het gezicht uit in de tweede helft. De tweede helft was wel anders van aard. Met Silvio weer in de ploeg en de sleurende Cas op het middenveld kregen we meer grip op de wedstrijd. Een paar behoorljke kansen waren niet aan ons besteed, met name Gio en Twan hadden ons terug in de wedstrijd kunnen schieten. Een paar afstandschoten van Silvio leverden te weinig gevaar op. En dan gebeurt er wat zo vaak gebeurt.. 1 uitval van de gastheren en de 3-0 stond op het scorebord. Met de moed der wanhoop bleven we het proberen. Mauro probeerde de keeper te verschalken die uit de goals was, maar net voorlangs. Cas schoot uiteindelijk van dichtbij een voorzet van Twan hard tegen de touwen, maar toen waren er nog maar een paar minuten te spelen. 1 minuut voor tijd nog een goal van Cas met een heerlijk hoog schot over de keeper vanaf de punt zestien. Nog even haast maken, maar de tijd zat erop. Geen verder beker avontuur voor de boys dit jaar, wel een lesje in wedstrijdmentaliteit geleerd vandaag!