Cas Stevens (schot)
58'

29 september 2018 9:30

Lars Stevens

In deze oefenwedstrijd tegen een op papier zware tegenstander haalden onze jongens een uitstekend niveau. Helaas zonder de geblesserden Owen en Twan G begonnen de 12 strijders aan de match. En we moeten direct aan de bak. De tegenstander uit Westervoort was fysiek sterk en hanteerde een Engels kick & rush systeem. Dit werd echter keurig opgevangen en met veel vertrouwen werd er onder de druk uitgevoetbald. Silvio leidde de verdediging zoals alleen hij dan kan. Slot op de deur en voetballend veel inbreng. Op het middenveld hadden we de eerste helft 3 klasbakken met Twan, Tygo en Cas staan en werden er veel duels gewonnen en voorin wordt onze Syrische verrassing met de week beter. In de 5e minuut hadden we al op voorsprong kunnen staan. Een terechte penalty werd gegeven nadat Tim onderuit was gehaald. Silvio miste de penalty helaas. Tegen de rust namen we brutaal een voorsprong. Cas kreeg de bal op een metertje of 20 van de goal en zag de keeper ver voor de goal staan. Zijn schot was net hard en hoog genoeg om de keeper te verschalken.
In de tweede helft lieten we zien dat we dus toch een goede 2e helft kunnen spelen. Dit keer zakte de tegenstander in, of was dat onze verdienste? Feit was dat we vrolijk bleven combineren. Goede aanvallen via de zijkanten met voorzetten van Cas en Borre resulteerden eindelijk ook in doelpunten. Gio tikte een prachtige voorzet van Borre schitterend binnen, een goal uit het boekje via de vleugels. Vlak daarna weer Borre die nu vanaf het middenveld een prachtige dieptepass op Gio in de voeten had. Die hoefde de bal alleen nog langs de keeper te tikken voor de 3-0. Inmiddels was Tim weer binnen de lijnen gekomen als rechtsbuiten. Hij speelde de bal prima in de diepte op broer Cas die vervolgens het balletje panklaar op het hoofd van de doorgelopen Tim legde: 4-0. Na een stuk of 8 voorzetten afgeleverd te hebben besloot Cas vlak voor de tijd na er weer vandoor gegaan te zijn zelf op het doel te schieten. Met een mooie knal in de bovenhoek was dit het slotakkoord: 5-0. Een afgetekende overwinning met veel strijd en goed voetbal. Tevreden trainers langs de lijn dus!