42'

2e klasse 04

13 oktober 2018 11:30

Lars Stevens

Een overwinning tegen het goed gestarte Brakkenstein. De gasten uit Nijmegen hadden 7 punten gehaald uit de eerste 3 wedstrijden, wij stonden nog op 0. Dus wat te verwachten, wij zitten immers niet in onze beste fase. Voor rust een redelijk goed spelende ploeg op bezoek, balbezitpercentages van die eerste fase in de wedstrijd zouden waarschijnlijk laten zien dat Brakkenstein de bovenliggende partij was. Maar Elistha gaf niet veel weg, wat schoten van afstand, verder waren de zaakjes redelijk op orde. Zelf tot kansen komen deden we echter ook niet, daarvoor was het veldspel te onzorgvuldig. Vooral ons middenveld had het lastig om de bal in de goede ruimtes en naar de juiste kleur te spelen. De enige grote kans die we krijgen kwam op naam van Niek die zichzelf met een goede actie vrijspeelde voor de keeper, die bracht echter redding met zijn benen. In de rust een tevreden coach, we vochten immers voor iedere bal, voor iedere meter. In de tweede helft kijken of we de tegenstander pijn konden doen, er werden wat tips gegeven. De eerste grote kans was voor de bezoekers, binnen de 5 meter kregen ze een vrije trap te nemen. (scheidsrechter zag in een sliding van John een terugspeelbal) Je denkt van deze afstand gaat dat ding er vast in, maar door een woud van uitlopende spelers bleef de bal voor de lijn hangen en de stand dus gelijk.
Even later was het aan de andere kant wel raak, een aanval uit het boekje (in de rust besproken). Mila in de bal, Jesper erover en Kay die de bal nu wel in de goede ruimte en met de juiste snelheid speelde. Jesper kwam net voor de keeper bij de bal en via een kluts kon Jepser de 1-0 maken. Wat volgde was een hartverwarmende inzet, strijden als team. En met goed keeperswerk van onze Ayte en een goede teamgeest werden de eerste punten uit het vuur gesleept.