Assist: Sem Gerrits
47'

2e klasse 04

6 oktober 2018 9:00

Weer een verloren wedstrijd voor Elistha C1, ditmaal een onnodige nederlaag. De eerste 10 minuten een prima spelend Elistha, SVHA kwam niet onder de druk uit. Elistha combineerde er lustig op los en de thuisploeg kon alleen maar ballen naar voren schieten. Het leverde Elistha wel wat kansen op maar helaas geen doelpunten. Na de openingsfase werden we wat slordiger, meer onnodig balverlies en het spel liep niet meer zo vloeiend. En bij de eerste aanval van SVHA legde de scheidsrechter (heel goedkoop) de bal op de stip. De 1-0 achterstand hakte er mentaal flink in want het spel werd almaar onzorgvuldiger. Het tempo was weg, de ballen gingen weer terug ipv vooruit. Elistha was echter in deze fase ook beter dan de povere tegenstander. Bij de 2e goal van Herveld ging balverlies van Elistha vooraf, de spits schoot de bal van afstand in het doel, een mooie goal en de verhoudingen stonden flink op de kop.
Nog voor rust kreeg Elistha kansen om terug te komen in de wedstrijd, het vizier stond echter niet op scherp. Net voor de thee toch weer hoop, een bal achter de verdediging, Sem legt keurig af op Niek die 2 pogingen nodig heeft om de bal binnen te schieten. 2-1 met rust, tijd om de boel op te peppen.
Na rust direct een grote kans voor Sem, alleen voor de keeper raakt hij echter de paal en de kans op een snelle gelijkmaker is verkeken. Wel een teken dat het tegen deze tegenstander echt wel kan, dus moed.
Het veldspel echter blijft zonder vertrouwen, het lef, de drive, er mist iets in het team. Als dan de thuisploeg vanuit een prachtig ingestudeerde corner de 3-1 tegen de touwen schiet is de wedstrijd gespeeld. Wat nog volgt is een matige pot voetbal waarbij Elistha wel tracht aan te dringen maar de echte klasse mist om het de tegenstander lastig genoeg te maken. De keeper van SVHA wordt in het restant nauwelijks op de proef gesteld.