JO13-1 nog steeds zonder verliespunten na winst in Didam

Assist: Cas Stevens
37'

2e klasse 05

27 oktober 2018 9:00

Zonder groots te spelen boekte de JO13-1 een verdiende overwinning in de Liemers. Hoofdbrekens vooraf doordat keeper Teun zich blesseerde tijdens een midweekse wedstrijd. Geen vervanger uit de andere teams kunnen regelen en dus een oplossing uit de eigen gelederen. Borre en Tim kweten zich beiden een helft uitstekend van hun toch wat vreemde taak en hielden beide keurig de 0. Veel gevaar stichten de gastheren aanvallend ook niet. In de eerste helft probeerden ze het ons vooral het voetbal onmogelijk te maken en als het kon met de lange bal de aanval te zoeken. Dit werd enkele keren dreigend omdat we ook achterin vandaag veel aanvalsdrang hadden en dus regelmatig 1 op 1 kwamen te staan. Dit werd echter keurig opgelost in de duels. Aanvallend hadden we het aanvankelijk lastig tegen de stugge tegenstander. Gio was de uitblinker in de eerste helft en wervelde enkele keren over de rechterflank en had zelfs een heuse 'Zidane' in huis. De veel inschuivende Silvio had na een minuut of 14 een goede pass op Tim in huis die de bal op een meter 15 van de goal aannam en de ruimte kreeg om te draaien. Daar waar iedereen een pass verwachtte verraste hij de keeper met een leep schot: 0-1. In het restant van de eerste helft ploeterden we voort, werden regelmatig gevaarlijk, maar de eindpass ontbrak vaak of we waren net niet scherp genoeg. In de tweede helft ging Tim de goal in en schoot de andere gelegenheidskeeper Borre heel snel de 0-2 binnen. Daar ging een prima combinatie van Cas en Mauro aan vooraf. Cas werd door Mauro richting achterlijn gestuurd en leverde een voorzet op maat af. Borre nam bal uit de lucht ineens met zijn hak en de bal lag binnen. Een minuut of 5 later werd de wedstrijd definitief beslist. In de drukte soleerde Cas langs een mannetje of 4 en hij verschalkte ook de keeper: 0-3. De rest van de wedstrijd hadden we wellicht beter schriftelijk af kunnen doen. DVC had de moed al opgegeven. Elistha ging niet beter voetballen, kreeg wel 2 handen vol met kansen maar het leek wel of scoren vandaag voor niemand meer te doen was. In de laatste minuten doofde de wedstrijd als een nachtkaars uit. Overwinning binnen en op schema voor een plaats in de eerste klasse na de winterstop. De komende 2 wedstrijden zullen bepalend zijn of we ook een gooi naar het najaars kampioenschap kunnen gaan doen. Voor nu zijn we in ieder geval de trotse koploper!