JO13-1 toont veerkracht in topper tegen Groessen

2 - 2

Elistha JO13-1

2e klasse 05

10 november 2018 11:00

Als de voorbereiding voor deze wedstrijd een voorbode voor de wedstrijd was geweest dan hadden we dikke klop gekregen... Een geblessseerde keeper, dus Owen in de goal, spelers met hele en halve blessures, file op de Pleijroute en tot overmaat van ramp geen shirts bij ons...Maar de boys hadden vandaag wel zin in een goed potje voetbal en weerden zich kranig.
De fysiek veel sterke Groessenaren legden een opportunistisch spel op de mat. Veel fysieke kracht en een Engels kick & rush systeem. Lange ballen op de 185 cm lange linksbuiten die ook nog verdomd hard kon rennen, dat was de strategie. Voetballend waren wij de betere, al kwam dat er in de eerste helft nog niet altijd uit. Gio was in grootse vorm op de rechterflank vandaag en stichtte veel gevaar. Achterin hadden we de boel aardig dicht getimmerd. Maik had vandaag een prima dag met zijn opdracht de grote en snelle linksbuiten uit de wedstrijd te spelen. Dit was eerst de taak van Twan G, maar die haakte na een hard duel helaas af halverwege de eerste helft. Ook naamgenoot Twan H had dikke pech, verstapte zich in de warming up en bleef daardoor de hele wedstrijd op de bank. De overige boys moesten het dus doen, inclusief de van de JO12-1 geleende Milo. In de eerste helft hadden we 1 keer het niet op orde en daar profiteerde Groessen van. Op snelheid voorbij en een bekeken schot in de hoek. Elistha kwam terug, kansjes en kansen voor Gio, Tim en Ashraf. Cas nog met een poging na een afgeweerde hoekschop, maar we gingen met een 1-0 achterstand de rust in.
In de tweede helft ging Milo in de spits spelen en dat bleek een goede zet te zijn. Na een minuut of 8 bood Gio, die op snelheid was weggestuurd door Silvio, hem een niet te missen kans: 1-1. Groessen was even de kluts kwijt. Cas wervelde langs de linkerflank, bood Milo de kans zijn tweede te maken, maar het schot was net niet hard genoeg zodat de keeper kon redden. Groessen leek rijp voor de sloop, maar ineens werd de rechtsbuiten in de diepte weggestuurd. Zijn schot was hard en hoog.. Owen nog met een hand eraan, maar de bal hobbelde in het doel. We konden weer opnieuw beginnen. Vol goede moed verder. Weer was het Cas die Milo de kans bood om binnen te schieten en op bijna identieke wijze als de 2e goal van Groessen ging de bal het net in via de handen van de keeper. Daarna probeerden partijen nog wat, waren er ook nog wel wat kansjes met name voor onze boys, maar met een 2-2 eindstand kon iedereen eigenlijk wel leven. Het applaus van de ouders voor onze boys zei eigenlijk genoeg. Een dikke pluim vandaag voor beleving en inzet!