JO13-1 morst kostbare punten in strijd om titel

2 - 2

Elistha JO13-1

2e klasse 05

1 december 2018 11:30

De boys traden vandaag aan tegen Eendracht uit Arnhem. Een vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd, een ploeg met uitschieters naar boven en beneden. Vanaf de eerste minuut hadden we het ontzettend lastig. Alles wat we zelf beoogden te doen (tegenstander vast zetten met veel strijd en inzet, veel beweging in het veld en proberen te voetballen) deed onze tegenstander 2 tandjes beter. Lag het aan het (zware) grasveld?, teveel respect voor de tegenstander? Onderschatting? Geen idee, maar in het eerste bedrijf hadden onze jongens niets in te brengen. Eendracht bepaalde de wedstrijd, kreeg ook de kansen en had het verdiend met een ruime marge de rust in te gaan. In werkelijkheid stond het 1-1. In de 10e minuut namen we namelijk ineens de leiding door Borre die een corner bij de eerste paal fraai binnentikte. Daarna liepen we weer achter de Arnhemmers aan en vlak voor rust maakten ze uit de zoveelste corner de verdiende gelijkmaker. Daarvoor waren paal en lat al geraakt en stond Teun een paar keer op zijn post. Wij konden er bitter weinig tegenover stellen.
De tweede helft begon een stuk beter. Nu waren we wel bij de les en konden we regelmatig ook druk vooruit zetten. Onder aanvoering van de al weken sterk spelende Gio begonnen we kansen te creeren. 5 minuten na rust sloeg echter het noodlot toe. De tot dan toe foutloos spelende Silvio had een zelfzaam foutje in de opbouw. Eendracht profiteerde optimaal van het balverlies en met een snelle combinatie lag de bal in de touwen. Weer erachter aan dus om gelijk te komen. Dat lukte zo'n 9 minuten voor tijd. Ashraf kopte de bal perfect in na een corner. We waren de bovenliggende partij, hadden nog een paar kansen, maar ook Eendracht loerde nog op de overwinning. Tim had 1 minuut voor tijd de grootste kans nog. Uit de voorzet van Gio lukte het niet om de bal voorbij de uitgelopen keeper te krijgen. Dat was ook teveel geweest. Al met al een terechte uitslag tegen een prima voetballende tegenstander