JO13-1 pakt ondanks off-day de volle buit bij SML

Elistha JO13-1

2e klasse 05

24 november 2018 10:15

In de ijzige kou op de Bakenberg traden onze boys aan tegen het lager geklasseerde SML, zonder de ziek afgehaakte Maik helaas.
Het weekje rust vorige had de ploeg geen goed gedaan. Vooraf gehamerd op scherp starten om snel een beslissing te forceren zodat we de wedstrijd snel naar ons toe zouden trekken. Was het de kou? Te vroeg? Onderschatting? Geen idee, maar de motor lief stroef tegen het 012 team van SML. Veel gepriegel in kleine ruimtes, slap verdedigen en te veel ruimte weggeven, teveel lopen met de bal en veel in de trechter spelen door het midden. Alles wat we niet zouden moeten doen, deden we vandaag wel. En daarom was het niets eens zo gek dat de tegenstander brutaal de leiding nam. Misverstandje achterin wie de spits op pakt en het was kassa na een minuut of 5 spelen. Elistha leek even wakker geschud en produceerde direct de mooiste aanval van de dag die keurig werd afgerond voor de gelijkmaker. Silvio vond Borre op de zijkant die direct op Tygo kaatste waarna Twan H de diepte in werd gestuurd. Twan behield het overzicht en legde breed op Gio die er alleen maar tegenaan hoefde te lopen. Een aanval uit het boekje, zo simpel kan het zijn. Daarna ploeterde we door en kwamen we toch weer op achterstand. Een spaarzame aanval van SML, een risicovolle tackle van Twan die de voet en niet de bal raakte. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd keurig benut. Vlak voor rust dan toch nog de gelijkmaker en eindelijk weer een aantal via de zijkant. Uit een voorzet kreeg een verdediger van SML de bal op zijn achterhoofd en de bal plofte in het net.
In de rust een kleine donderspeech om de boys weer bij de les te krijgen. De start van de tweede helft was beter, het overwicht was er en dit leidde uiteindelijk tot een frommelgoal van Ashraf. Bas deed poging 1 en de terugspringende bal was een prooi voor onze spits. Vlak daarna een bijna zelfde situatie. Bal in de doelmond tussen veel spelers in en een scrimmage. Weer Ashraf die de bal tegen het net drukte. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Nog wat kansjes, ook nog een grote kans voor SML, maar alleen Cas vond het net nog na op links goed doorgelopen te zijn en de bal simpel in de verre hoek te schieten. Eindstand 2-5, wedstrijd snel vergeten, volgende week nieuwe kansen tegen Eendracht in Arnhem.