JO13-1 trekt fysieke pot uiteindelijk voetballend over de streep

17'

2e klasse 05

13 oktober 2018 9:00

Johan Hendriks

In deze stevige pot gingen beide nog ongeslagen teams voor de overwinning. De geblesseerde Teun werd in de goal prima vervangen door Jelte uit de JO12-1. Onze ploeg leek in het eerste half uur enigszins geintimideerd door de fysieke kracht van de tegenstander. We vergaten te voetballen om zo onder de druk uit te komen. Bataven wilde het duel met lange ballen naar voren snel beslissen, maar met kunst en vliegwerk hielden we stand. Enigszins tegen de verhouding in kwamen we toch op een 1-0 voorsprong. Cas bracht een afgeslagen corner scherp richting doel. Daar stond Bas buitenspel, Ashraf echter niet en die kopte de bal keurig binnen. Protesten van de gasten voor buitenspel, maar de scheidsrechter stond keurig op 1 lijn en had de situatie goed kunnen beoordelen. Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong. Uit een aanval schoot de beste speler van de Bataven de bal hard over Jelte in de korte hoek. 1-1. Tot aan de rust konden we vooral tegenhouden alhoewel het spel meer en meer in evewicht kwam. In de tweede helft gooiden de jongens de schroom van zich af. De opdracht was helder. Wij spelen thuis en willen de 3 punten in Elst houden. Fysiek werd er meer gewicht in de strijd gegooid en daarmee leverde ons dat meer balbezit op. En voetballen dat kunnen onze boys. Daar waar de tegenstander zich vooral druk maakte om alle randzaken focusten onze boys zich op het voetbal. We creerden een mooi overwicht met voetbal van achteruit door Silvio en de onvermoeibare middenvelders Bas, Twan, Teun en Tygo. Twan onderschepte een aanval van de Bataven en stuurde direct Gio in de diepte. Gio die in de tweede helft met Ashraf een continue plaag voor de Gendtse verdediging was kwam zijn man voorbij. Zijn voorzet was goed, de keeper zat er net aan voordat Tim dacht weer met de kop te kunnen scoren. Zijn kopbal belandde nu voor de voeten van Ashraf die het laatste zetje gaf. 2-1! We bleven daarna geconcentreerd spelen en uit een prachtige combinatie tussen Cas, Gio en Twan volgende weer een doelkans. Cas gooide zijn ziel en zaligheid in om de bal op goal te kunnen krijgen. Maar de kop grotere laatste man was net op tijd om nader onheil voor de gasten te voorkomen. Vlak daarna bediende Twan met een mooie steekpass Gio en dit keer was hij iedereen te snel af en schoot de bal beheerst in de verre hoek. Een 3-1 uitslag was de uiteindelijk verdiende uitslag na een tweede helft waarin Elistha met voetbalkwaliteiten de wedstrijd naar zich toe trok.