JO13-1 straft fouten OBW genadeloos af en wint makkelijk in Zevenaar

1 - 5

Elistha JO13-1

2e klasse 05

6 oktober 2018 8:30

In de vroeg ochtendwedstrijd (8:30 uur) waren onze boys snel klaar. Zonder de ongelukkige Twan door een ongelukje op de fiets en de geblesseerde Ashraf begonnen we goed aan de wedstrijd. Twan werd uitstekend vervangen door Milo van de JO12-1. Met de vertrouwde 4-3-3 opstelling zetten we de jonge OBW ploeg direct onder druk. Gio had vandaag de rol van scherpschutter op zich genomen. Zowel in de 1e als in de 4e strafte hij een fout in de verdeding genadeloos af. In de 15e minuut soleerde Silvio richting doel en schoot de bal bekeken binnen met links: 0-3. Elistha bleef veel dreiging houden via aanvallen vooral over rechts waar Milo een paar goede acties in huis had. OBW was af en toe ook dreigend, maar achterin bleven we overeind door snelheid en kracht van onze verdediging.
In de 22e minuut schoot Gio zijn derde raak voor een loepzuivere hattrick. Wederom strafte hij daar verkeerd uitverdedigen mee af.
Na rust was de honger wat gestild. Wat omzettingen om spelers ook op andere posities uit te proberen leidde soms tot wat onrustig spel. Mauro vond nog het net uit buitenspel positie, jammer, zat er mooi in. OBW scoorde de 1-4 uit een prima individuele actie van de linkerspits en de spits van OBW schoot nog een keer via de lat over. Silvio schoot uiteindelijk van afstand het duel in slot voor de eindstand 1-5. Tussendoor nog een paar mooie dingen gezien. Borre met een prachtige steekpass op Gio die meer verdiend had. Twan Gesink die eindelijk weer een helft zonder pijn kon spelen en Tim die met een Fifa actie de bal terug veroverde en zijn broer direct diep speelden. Een wat mindere tweede helft al  met al, maar zeker geen grote terugval zoals in eerdere wedstrijden. Volgende week waarschijnlijk een zwaardere tegenstander, dan thuis tegen de Bataven!