JO13-1 wint eindelijk eens een keer van Excelsior Zetten

Excelsior Z. JO13-1

Groep 2 33

8 september 2018 9:00

Lars Stevens

De JO13-1 heeft een voorschot genomen op plaatsing voor de volgende bekerronde door Excelsior met 3-2 te verslaan. In deze wedstrijd toonden de boys diverse gezichten. Een zwak begin tegen de fysiek sterkere Zettenaren leverde problemen op. We kwamen de eerste 10 minten nauwelijks aan voetballen toe. En toch pakten we een snelle voorsprong. Een diepe bal via links op de vandaag sterk opererende Cas leverde direct een goal op. Op snelheid er voorbij en keurig afgerond alleen voor de keeper. Maar Excelsior verdiende de gelijkmaker en schoot deze ook binnen uit een corner. We noteerden deze goal pas in de 8e minuut. Elistha kreeg wat meer grip op de wedstrijd en scoorde in de 15e minuut uit een corner. Cas wilde een halve omhaal maken, deed dit ook, maar de bal miste richting. Bas stond precies op de goede plek en knikte de onbedoelde voorzet tegen de touwen. In het vervolg van de eerste helft hadden we meer afstand moeten nemen. De dreiging via links bleef aanwezig, enkele goede voorzetten werden afgeleverd, maar we kregen er de bal niet in. Twan die via rechts een bijna niet te missen kans gaf op Gio en twee ballen die op het houtwerk belanden. Intussen was het wel opletten geblazen aangezien Excelsior natuurlijk ook bleef loeren op een doelpuntje. In de tweede helft was er ogenschijnlijk niets aan de hand. Zeker niet toen Cas na 10 minuten de 3-1 tegen het net schoot. We gingen echter steeds minder goed voetballen en hielden de bal niet meer in de ploeg, iets wat tot drie-kwart wedstrijd best goed lukte. Excelsior ging opportunistischer spelen, schoof een mannetje door en veroorzaakte af en toe behoorlijke paniek. Te nonchalant met uitverdedigen en te veel in 1 tegen 1 situaties terecht komen, dat kon niet goed gaan. Ging het ook niet, uiteindelijk plofte een afstandschot over Teun tegen de touwen. Daarvoor had Teun al een keer redden opgetreden tegen de doorgebroken Excelsior spits. Met kunst en vliegwerk kregen we de overwining over de streep zonder afgestraft te worden voor de kansenmisserij in de eerste helft vooral. Een wedstrijd van twee gezichten, aanvallen soms heel goed, verdedigend soms heel kwetsbaar. Op naar volgende week!