Effectieve eerste helft levert eerste winst op tegen ESA

2 - 5

Elistha JO13-1

Groep 2 33

1 september 2018 9:45

De eerste krachtmeting in de beker was tegen het sterker geachte ESA. Een fysiek sterkere tegenstander met ook behoorlijk wat voetbal in de ploeg. De JO13-1 begon wat twijfelachtig, maar pakte de draad snel op in de eerste helft. Met een sterk blok achterin (Silvio / Owen) en goede backs op de zijkanten (Bas en Twan) legden we de basis voor een voorsprong. Onze middenvelders Borre en Mauro speelden alert onder aanvoering van onze aanvoerder Tygo en voorin hadden we veel snelheid op de zijkanten met Gio en Tim en Ahsraf die er tussendoor rommelde in de spits. Silvio speele in balbezit veelvuldig ook voor zijn verdediging en dat was niet zonder succes. Met twee rake afstandsschoten zette hij ons op het juiste spoor. En na een overtreding op Tim nam hij een strakke vrije trap vanaf de zijkant die keurig door Gio werd binnen geknikt. ESA begon tegen het einde van de tweede helft sterker te worden en drong ons in de laatste 5 minuten terug.
Zonder schade haalden we echter de rust. Na rust was de 0-3 comforabele voorsprong snel verdwenen. Bijna vanaf de aftrap werd de sterke ESA spits bediend en die scoorde de 1-3. 5 minuten later lag ook de 2-3 in het netje uit een identieke situatie. Even wankelden we, maar op karakter knokten we ons terug. Bas had goed op Silvio gelet en schoot op vergelijkbare wijze de bal over de keeper, 2-4! Das was de beslissing. ESA drong nog wel aan, maar Silvio had de boel goed op orde achterin. Vlak voor tijd viel zelfs de 2-5! Borre veroverde de bal en paste goed in op de zijkant waar Tim stond, broer Cas was inmiddels gestart en werd keurig bediend. Cas schoot de bal hard en hoog tegen de touwen. Voor een aantal een wedstrijd die op het tandvlees werd uitgespeeld, maar een keurig resultaat in deze eerste wedstrijd. Trotse trainers, zowel op het vertoonde spel als op de getoonde inzet!