73'

2e klasse 06

10 maart 2018 15:00

Max Poelman

20 minuten redelijk tot goed spel, daarna was de koek op bij C1. In die tijd een mooie actie van Bram over de rechterkant en Mila die in de zestien kon controleren en binnenschieten. In de eerste 20 minuten dus zeer aaceptabel voetbal van Elistha en er leek een eenvoudige middag aan te komen. Wellicht dachten de jongens in het veld hier ook zo over, want langzaam glipte het spel uit de vingers. Minder beweging zonder bal, meer stilstaan met zijn allen in de kleine ruimte, onzorgvuldig met de passing. Je ziet het gebeuren langs de kant, maar de spelers hebben in het veld nog steeds het idee dat ze het goed doen. Daar loert dan ook het gevaar, onderschatting van de tegenstander en overschatting van je eigen kwaliteiten. In de rust aangegeven waar het in de ogen van de staf in het laatste kwartier voor rust aan schort en dan hopen dat ze het niveau van de eerste 20 minuten weer kunnen halen. Direct in de 2e helft een tegenvaller, wij verliezen in kansrijke positie onnodig de bal en in de counter mag de pijlsnelle laatste man van de tegenstander zo 70/80 meter oversteken. 1-1 ipv 2-0
De tegenstander kreeg de spirit te pakken en Elistha viel als team uit elkaar, veel verkeerde keuzes in balbezit, lopen met het ding ipv spelen. Als je de bal wilt spelen, tja naar wie, want ook naar rust weinig energie in de wedstrijd. De tegenstander die er vol voor gaat en de wedstrijd omdraait. Na de 1-3 via een wonderschone toevalstreffer van Jesper (een verdwaalde voorzet dwarrelde binnen) weer terug in de wedstrijd maar gezien de belabberde teaminstelling (een enkeling daargelaten) terecht een nederlaag.
Voetbal is een teamsport en dan moet je elkaar helpen en er samen vol voor gaan, dat ontbrak er wel aan. Dat ontbrak er ook aan in de wedstrijd tegen Beacon en dat is een punt van aandacht voor de volgende trainingsweek.