2 - 2

Elistha JO13-1

2e klasse 205

7 april 2018 9:30

Of het dit vroege tijdstip was of lag aan de toeristische route die sommige ouders (en dus spelers) richting Leuth namen is lastig te zeggen.. Feit is dat de JO13-1 een behoorlijke off day had. Onze tegenstander was fris en fruitig opgestaan, deed een zeer fanatieke warming up en ging zo ook de wedstrijd in. Binnen 4 minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste was een mooie aanval van de thuisploeg via de rechtervleugel die keurig werd binnen getikt. Maar.... had die voorzet er niet uitgehaald kunnen worden, de tegenstander niet korter gedekt kunnen worden voor de goal en de keeper wellicht de bal kunnen onderscheppen, de centrale verdedigers rugdekking kunnen geven???? Kortom, we waren niet bij de les! Uit een vrije trap die vlak er na volgde werd de bal als een vuurpijl onze 16 ingeschoten. In plaats van op te ruimen kreeg de tegenstander alle kansen om de bal op doel te schieten: 2-0.
Daarna herstelde we ons een beetje, maar het leek wel of we vergeten waren hoe we op echt gras moeten voetballen.. de tegenstander had dit kunstje duidelijk beter onder controle. Toch was het Elistha dat de aansluitingstreffer scoorde. Reno kwam bij ons eerste uitbraak goed door op links. Speelde de bal naar binnen op Cas, die van nog behoorlijke afstand op doel schoot. Een houdbaar schot leek het, maar de bal hobbelde buiten de grabbelende handen van de keeper binnen. Tot de rust bleef SVO de betere ploeg en waren we eigenlijk blij dat de marge 1 bleef. In de tweede helft begonnen we nog wel aardig, maar langzamerhand kreeg SVO weer de overhand. Had de wedstrijd ook al kunnen beslissen als ze iets slimmer met de geboden ruimte omgegaan waren. In het laatste deel van de wedstrijd probeerden we nog wat druk te zetten. Op links lag twee keer ruimte, maar het ontbrak Cas de overtuiging om een echt bepalende actie maken. Milo werkte hard, net als Ibo als middelste middenvelder, maar de verdeding was simpelweg te sterk. Tot de laatste minuut. Ibo speelde zich vrij, gaf met zijn grote teen een steekpass op Cas die dit keer de trekker wel overtuigend overhaalde: 2-2! Tegenstander gefrustreerd, wedstrijd was een halve minuut later afgelopen. Puntje gewonnen tegen een sterkere tegenstander. Elistha blijer met het resultaat dan het geboden spel!