JO13-1 met de hakken over de sloot naar overwinning in Elden

2 - 3

Elistha JO13-1

2e klasse 205

23 mei 2018 18:30

Op deze woensdagavond heeft de JO13-1 met de hakken over de sloot de buit binnen gesleept in Elden. Zonder de licht geblesseerde Borre had het vandaag toch heel anders kunnen lopen. Minstens 10 opgelegde kansen verzuimden we te verzilveren. Sterker nog. Al na 3 minuten hadden we 3x de kans gemist de score te openen. Milo met een mooie kopbal, Reno was dichtbij en ook Gio was in de buurt van de openingstreffer. Voor rust hadden we nog een heleboel kansen over als we al niet afgevlagd werden door de zeer dubieus vlaggende grensrechter van Eldenia. 0-0 met rust dus tijd voor wat omzettingen na rust. Ibo werd in de punt geposteerd om snel een beslissing te forceren. Dit pakte goed uit. Meer dreiging en druk van de Elistha boys leidde direct weer tot kansen. Cas brak de ban. Alleen op de keeper af wachte hij lang, maar schoot uiteindelijk goed binnen in de korte hoek. Vlak erna weer Cas die uit een kluts situatie stuiterend voor zijn voeten kreeg. Met zijn chocoladebeen schoot hij de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen. Door een moment van onachtzaamheid achterin kreeg de Eldenia spits de kans de bal over Teun te lobben. Spanning terug dacht men in Elden. Maar van zeer korte duur aangezien Ibo, de diepte in gestuurd door Reno, de bal behendig binnen schoot na een individuele actie. Eldenia richte zich nog 1 keer op, geholpen door een wat warrig fluitende scheidsrechter. Uit een snel genomen (maar onterecht gegeven) vrije trap dacht Franklin de bal weg te werken. Hij werd echter hard geraakt maar waar iedereen wachtte op een fluitje van de scheidsrechter voor een vrije trap mocht Eldenia door en lag de bal binnen. 2-3. Franklin moest uiteindelijk de strijd staken door deze overtreding. In de laatste 5 minuten was het af en toe nog billen knijpen. Ook Tygo viel uit met een blessure na een harde charge, maar de Elistha boys hielden stand. We hadden de wedstrijd ook nog kunnen beslissen, maar waren niet gretig genoeg voor de goal. Het laatste fluitsignaal was een bevrijding! Alle kansen nog open voor een eventueel kamioenschap. Zaterdag onze laatste wedstrijd winnen en dan afwachten wat er de week erna in Leuth gebeurt!