2e klasse 205

31 maart 2018 11:00

Scheidsrechter

Arthur Adriaensen

Na de ruime overwinning tegen BVC van vorige week hadden we vandaag veel meer tegenstand. Helaas haakte Twan G af in de warming-up dus bleven we met 13 man over. In de eerste helft hadden we 70% balbezit, maar het rendement bleef lang uit. Kleine kansjes hooguit, maar geen uitgespeelde kansen. ESA kreeg halverwege de eerste helft de grootste kans. De bal werd vanaf de 16 meter op de lat geschoten, geluk voor Teun dus die het doel vandaag verdedigde. In de 21e minuut leek de bal tegen het net te ploffen, maar de scheidsrechter gaf geen doelpunt. De bal bleef in het spel. Silvio, die de corner genomen had, kwam naar binnen en blokte het uitverdedigen van ESA, waardoor de bal ineens in het net leg. Een mooi flipperkast doelpunt. Na de goal zakten we vooral fysiek weg. ESA won de duels en werd gevaarlijker. In de 30e minuut viel de gelijkmaker en de spits van ESA maakte het, ongehinderd door onze verdedigers, nog erger door in de blessuretijd de 1-2 binnen te schieten. Toch wel een donderspeech in de rust. Deze wedstrijd hadden we eigenlijk in de zak, zaak dus om in de tweede helft orde op zaken te brengen. Wederom het zelfde spelbeeld. Elishta aanvallen en ESA loerde op een snelle counter. Eigenlijk uit het niets viel de 2-2. Een minuut of 6 na rust werd de bal naar voren gespeeld. Twan probeerde het duel met de voorstopper aan te gaan en prompt de bal liet lopen. Gio hoefde de bal van dichtbij alleen nog maar binnen te schieten. Daarna gingen we ook beter voetballen, en na een kwartier kwamern we op voorsprong. Een prima aanval, Silvio speelde de bal richting de zijkant, naar Tygo, die Gio weer diep stuurde. Uit zijn voorzet was Milo al dichtbij en zorgde voor verwarring, waardoor Reno de bal zo binnen kon lopen bij de tweede paal. In het restant van de wedstrijd nog wat kansjes om de score te vergroten, maar gescoord werd er niet meer. Hard gewerkt in de tweede helft voor een goed resultaat, dus een mooie overwinning.