JO13-1 knokt zich naar zege tegen dorpsgenoot Spero

Spero JO13-2

2e klasse 205

21 april 2018 9:00

Jeroen Gieling

Op het zonovergoten sportpark de Pas begonnen de boys als vroeg aan hun wedstrijd tegen Spero. Goed uit de startblokken dit keer ondanks het vroege tijdstip. Het leverde snel een overwicht op waarmee we na 10 minuten ook een voorsprong namen. Milo zette goed door tegen zijn oude club en schoot in 2 instanties raak. Daarna was het spel rommelig. Elistha durfde niet altijd op te bouwen, Spero probeerde het niet eens en koos steeds voor lange ballen. En daar hadden we het soms lastig mee, zeker gezien de fysieke kracht die de Spero mannen iets meer hadden dan wij. Vlak voor rust viel de gelijkmaker binnen. Corners tegen, niet ons sterkste punt... De Spero speler kon vrij binnen knikken, jammer, voor de wedstrijd een strijdplan voor bedacht, maar helaas weer een tegendoelpunt uit een corner.
Na rust bleven we dominant. Uiteindelijk Reno, die in de eerste helft al een prachtige actie maakte, die met een beslissende actie vrij kwam en de bal op het hoofd van Silvio legde. Een bekeken koppballetje zorgde voor de 2-1 en ontlading in het team! De laatste 5 minuten hadden zeer rustig kunnen verlopen, Ibo had de kans om de 3-1 te maken vanaf de stip. De Spero keeper had een goede redding in huis, dus toch nog even billen knijpen. De zege kwam echter niet meer in gevaar