Een goed begin is het halve werk voor de JO13-1: 0-7 winst bij SML

0 - 8

Elistha JO13-1

2e klasse 205

12 mei 2018 10:15

Op deze mooie zomerdag was het team compleet om de strijd aan te gaan met de Arnhemse gastheren. Stiekem blijven we met een schuin oog naar boven kijken op de ranglijst, waar alle opties nog open zijn voor een (zeer) goede eindklassering in deze tweede klasse. Fel starten was de opdracht, zodat we niet tegen de hitte hoeven te knokken, maar goed bij de les zijn. Deze opdracht werd ter harte genomen. Uit de eerste aanval waar Milo de bal goed kaatste op Silvio werd Gio door Silvio de diepte in gestuurd op rechts. Gio had een te scherpe voorzet in huis die prompt over de keeper het doel in viel. Na 30 seconden de eerste voorsprong te pakken! In het vervolg van de eerste helft werd er alleraardigst gevoetbald. Een aantal mooie combinaties tot gevolg en een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Een beetje gefrommel voor de goal waarna Cas goed in de ruimte werd ingespeeld zodat de 0-2 van dichtbij een koud kunstje was. Vlak voor rust een vergelijkbare situatie waarin wederom Cas het eindstation was, daarmee stond de 0-3 ruststand op het bord.
Na rust was het allemaal iets gezapiger, toch nog behoorlijk wat momenten van opwinding door goede aanvallen. SML kwam er niet meer aan te pas. Het was Tygo die na een combinatie met Milo voor de 0-4 zorgde met het puntje van de teen. Wedstrijd gespeeld. Uit een voorzet van Cas viel vervolgens door een eigen doelpunt van de ongelukkige verdediger de 0-5. Milo speelde zich zelf goed vrij en rondde beheerst af: 0-6. Slotakkoord wederom voor de grote teen van Tygo. Na een goede aanval kreeg hij wederom op het laatste moment zijn grote teen tegen de bal voor de 0-7. Tevreden trainers en spelers na afloop van de wedstrijd. Volgende week de thuiswedstrijd tegen laagvlieger de Bataven