2e klasse 205

17 februari 2018 9:00

Scheidsrechter

Lars Stevens

De boys van JO13-1 hebben de eerste wedstrijd in de 2e klasse winnend afgesloten. Een enerverende pot die we speelden zonder de zieken Reno en Pim, zij werden keurig vervangen door Owen en Bas van JO13-2.
Bemmel begon met veel druk, de eerste 5 minuten was het even overleven, maar daarna trokken onze jongens de wedstrijd naar zich toe. De zijkanten werden veelvuldig gezocht, er werd sterk druk gezet op de tegenstander, zeker Gio was een plaag voor de opbouw van Bemmel. Er werden kansen gecreerd vooral over links waar Cas keer op keer de diepte werd in gestuurd. De eerste goal via een vrije trap aan de zijkant. Silvio achter de bal, de luchtmacht mee naar voren. Iedereen zag de bal komen, maar niemand raakte hem, waardoor de bal met een stuiter over de keeper in de verre hoek plofte! Een verdiende 1-0 voorsprong. Elistha ging door en creerde een paar goede kansen. Ibo kopte een corner op de lat, Milo alleen voor de keeper net niet rustig genoeg en Borre die het met zijn chocoladebeen probeerde na een fantastische actie van Milo. En dan was ook hier het cliche van toepassing... als je ze er zelf niet inschiet dan doet de tegenstander het wel. Elistha stond in al haar enthousiasme een doelpunt te maken te ver naar voren.. uitval Bemmel, snelle spits er doorheen en koel afgemaakt. 1-1... en dat was meteen de ruststand.
Na de rust gingen we onverstoorbaar verder. Het voetbal bleef de boventoon hebben. Er werd af en toe lekker getikt over beide vleugels en onze spits Milo bleef levensgevaarlijk. Vlak na rust scoorde hij 1 op 1 met de keeper nu wel het bevrijdende doelpunt: 2-1! We bleven de bovenliggende partij, creerden wederom kansen, maar scoorden niet. Bemmel bleef gevaarlijk met hun goede spits, zeker nadat we toch af en toe wel wat ruimte weggaven. Niek moest een paar keer reddend handelen en in in een van deze aanvallen vond hun spits zelf de binnenkant van de paal.. billen knijpen dus. Na deze grote kans maakten we het karwei eindelijk af. Milo werd weggestuurd door Twan en wederom bleef hij kalm. In de slotfase had Milo na een schitterende aanval over links op aangeven van Cas nog zijn derde van de middag kunnen scoren, maar dat was teveel van het goede geweest. 3-1 winst. Een mooie eerste pot en dito resultaat!