Wedstrijd met twee gezichten voor JO13-1

Excelsior Z. JO13-1

2e klasse 205

14 april 2018 13:30

Marcel Veenstra

Zonder de nog geblesseerde Twan G en met aanvulling van Teun en Bas van de JO13-2 legde de JO13-1 een hele behoorlijke pot op de mat. Waar we vorige week nog zo slap als een vaatdoek waren gestart aan de wedstrijd waren de heren nu vanaf minuut 1 bij de les. Fel in de duels en knokkend voor iedere meter speelde we de eerste helft tegen de sterke, voetballend goede, tegenstander uit Zetten. Het leverde een aantal kansen op. De grootste voor Reno die de eerste helft zeer dreigend was. Na een onoplettendeheid in de defensie van Excelsior kon hij door op de keeper af. Een goed schot, maar net zo goed gekeerd door de Zettense keeper. Excelsior werd sterker, was voetballend beter en kreeg meer grip op de wedstrijd. Uit een vrije trap viel de eerste goal. Met een krul verdween de bal in de verre hoek. Elistha, toch even aangeslagen, verloor een klein beetje de grip op de tegenstander. Zij maakten daar goed gebruik van. Uit een sterke aanval werd de bal vanaf een meter of 15 hard onder de lat binnen geschoten. 0-2. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft waren de rollen ineens omgedraaid. Nu had Elistha de overhand en was direct dreigend. Al in de tweede minuut lag de 1-2 in het net. Milo werd ingespeeld in de spits en kon de bal doortikken op Twan die (randje buitenspel?) de bal in de verre hoek binnen schoot. Kort daarna de mooiste aanval van de middag, een onvervalste counter. Excelsior was gevaarlijk met een kopbal uit een corner. Teun tikte de bal ternauwernood uit de hoek en Twan deed de rest door de bal vooruit te spelen waar Milo op rechts de bal oppikte. Milo sprintte door met de bal. Cas en Silvio waren op snelheid mee waardoor Milo eerst Silvio kon aanspelen op zo'n 30 meter van het doel. Silvio ontdeed zich slim van zijn tegenstander en gaf een mooie steekpal op Cas. Cas deed hetzelfde wat hij vorige week deed. De bal hard diagonaal binnen schieten. Deze was zelfs voor de sterke keeper van Excelsior niet te houden: 2-2!. In de overige 20 minuten bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Een tactische zet om Ibo door te schuiven naar het middenveld leek goed uit te gaan pakken. Met zijn sterke lichaam won hij veel duels en was er ook regematige een pass goed naar voren. Twan H. was nog het dichtst bij een doelpunt. De stuiterende bal was lastig en Twan raakte hem goed, maar de verdediger zat er goed tussen. Onze scheidsrechter had er na 25 minuten genoeg van ;-), maar besloot na protest van beide teams toch de laatste 5 minuten ook te spelen :-). Gescoord werd er niet meer. Een terecht gelijkspel in de derde ontmoeting van dit seizoen van beide ploegen. Mooie teamprestatie, waarin veerkracht werd getoond.