70'
Cane van Raaij (vrije trap)

Onder 15, JO15-1, 2e klasse 07

4 november 2017 13:00

Een openingsfase waarin voldoende gebeurde, binnen een paar minuten al aardig wat kansen en na acht minuten al 1-1 op het scorebord. Woezik, met 2 dames in de ploeg, die vanuit de opbouw probeerde te voetballen tegen Elistha dat ook over de grond probeert te spelen. Kortom een leuke verzorgde openingsfase, de ruimte voor Elistha lag vooral weer aan de buitenkanten. Bram was in de openingsfase dreigend en zijn acties levereden regelmatig gevaar op. Waar Bram de verdediging bezig hield ontstaat dan ruimte voor Sem en Mila. Sem met een aantal acties binnendoor en wat schotkansen kon de trekker nog niet overhalen. Wel zag hij naar 6 minuten Mila voor de goal die als een echte spits binnentikte. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, een zeldzaam foutje achterin en de 1-1 lag achter Ayte. Voor rust bleef het een leuke pot voetbal met twee ploegen die vanuit hun eigen sterke punten probeerde te spelen. Woezik met een sterke spits als aanspeelpunt, Elistha met wat meer variatie. Even voor rust ging het mis voor de gastheren, eerst een eigen doelpunt en op slag van rust de goal die Sem toekwam, een simpele intikker nadat Bram de achterhoede onder druk had gezet.
Na rust kwam Woezik uit een snelle counter op 3-2 en er ontstond een echte wedstrijd, Woezik was in die fase zeker gelijkwaardig en een gelijkmaker was in die fase niet vreemd geweest. In de 50e minuut viel de wedstrijd dan toch in het slot, vanuit een korte corner bediende Sem onze topscoorde Cane die beheerst met de binnenkant volleerde in de lange hoek. De sfeer was al niet al te best en werd er na die goal niet beter op. Elistha bleef echter zeer geconcentreerd voetballen en speelde de wedstrijd prima uit. Mila scoorde nog met een prachtig afstandsschot en Cane peerde nog een vrije trap in de kruising. 2-6 einduitslag en de complimenten aan de jongens vanwege de volwassen manier van uitspelen van deze vervelende wedstrijd.