Cane van Raaij (intikker)
29'

Onder 15, JO15-1, 2e klasse 07

11 november 2017 12:00

Een uitwedstrijd tegen RKHVV C2, een laagvlieger in onze afdeling. Op voorhand al een sfeer in de bestuurskamer (tijdens de bespreking) dat we dat varkentje wel even gingen wassen. Benadrukt dat het wel eens een lastige wedstrijd kon worden. Diverse redenen aangegeven waarom, en dat kwam redelijk uit. De eerste 20 minuten was het nog wel een wedstrijd, RKHVV met een behoudende tactiek en loerend op de counter, Elistha met veel balbezit en spaarzame kansjes. Achterin waren de taken weer duidelijk verdeeld en kwamen we niet in de problemen. Aanvallend moesten we geduld houden, de tegenstander kon dit niet heel lang volhouden. Na 20 minuten een actie van Bram, een schot dat de keeper maar net kon stoppen maar Cane was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven.
RKHVV liep nog verder terug en de ruimtes werden moeilijk gevonden op het moeilijk bespeelbare veld, tel daarbij op dat de bal erg zwaar was geworden door modder en nattigheid en het moeizame spel was verklaard. Na 29 minuten een moiie aanval via de rechterkant, Bram haalde de achterlijn, de spitsen kozen goed positie voor het doel en vanuit de 2e lijn kwam Cane mee. Bram gaf de bal en Cane legde zijn 2e van de middag binnen. Wedstrijd gespeeld, temeer omdat RKHVV vooral niet met grote cijfers wilde verliezen. Tegenhouden was het devies, na rust dus een wedstrijd die het aanzien niet waard was. Het leek wel de Eredivisie. 1 ploeg die niet wilde met een procent of 20 balbezit (of niet kon) en 1 ploeg die 2-0 voor stond en het was wel best zo. (80% balbezit maar vooral de verdedigers die de bal rond speelden) Tekenend voor de 2e helft was de reactie van een RKHVV speler direct na het laatste fluitsignaal, zijn armen gingen juichend omhoog met een Yess kreet erachteraan.