Onder 15, JO15-1, 2e klasse 07

28 oktober 2017 13:00

Scheidsrechter

Marcel Veenstra

Een verdiende 2-0 zege op Spero C2 viel onze C1 ten deel. Een wedstrijd tegen Spero spelen is alleen leuk als je hem wint en de meeste kans om een wedstrijd te winnen heb je bij goed spel. Dus daarop de focus gelegd na de mindere wedstrijd tegen Eldenia. De trainingsweek was volgens de jongens zelf ook goed geweest, en de trainers konden dat beamen. Goede concentratie, veel inzet en goed voetbal tijdens positiespelletjes. We mochten wat van de jongens verwachten en ze hielden woord. Eerste helft met wind tegen en Spero met veel druk op onze opbouw. Met deze wind dus zaak om de bal laag te houden en onder de druk uit te spelen, we deden dat zeer behoorlijk. Wel misten we in de eerste helft een aantal keren de opening aan de andere kant van het speelveld. Bij een van de spaarzame keren dat we die opening wel vonden kon Sem via een actie de zestien meter binnengaan. Zijn schot kon worden gekeerd maar op de rebound van de bijgesloten Cane moets de keeper het antwoord schuldig blijven. Spero speelde in die eerste helft met een laatste man ver voor de verdediging, Elistha bleef met drie aanvallers spelers en zo ontstond er een mooie open wedstrijd. Toch waren de kansen schaars, Elistha had de zaken achterin goed voor elkaar en gaf bijna niets weg. Voorin werden we echter niet echt gevaarlijk, veelal doordat we op de drukke kant bleven voetballen en dan was het voor de 2 grote centrale verdedigers van Spero eenvoudig dicht te lopen.
Na de thee wind mee, Spero kwam er bijna niet meer aan te pas. Waar we de eerste helft nog wel kansrijke aanvalsopzetten van Spero konden zien was dit na rust een stuk minder. Elistha kon nu wat meer druk zetten en snel omschakelen na balveroveringen op de helft van Spero. Nadat Cane via een penalty de 2-0 binnen had geschoten had Elistha de buit al snel binnen. Spero probeerde nog met een vierde spits iets te forceren maar Elistha had hier een gepast antwoord op en kon de score nog verder uitbouwen. Goed keeperswerk van de doelman van de gasten voorkwamen dat de gasten de definitieve nekslag kregen. Maar goed, met een verdiende overwinning en een brede lach stapten de jongens onder de douche.