JO11-1 kan goede voornemens niet omzetten in overwinning

1 - 4

Blauw Wit JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 02

6 mei 2017 11:00

Door afgelopen woensdag gezamenlijk de wedstrijd van Ajax tegen Lyon te kijken was er goed gewerkt aan de teambuilding. En goede voornemens: Wij gaan net als Ajax voetballen tegen Blauw Wit. In de eerste helft lieten de boys dit ook met vlagen zien. Zeker in de eerste minuten en na een zwak begin van wat later bleek toch wel een sterke tegenstander. De eerste grote kans voor Mauro, met een man in de nek op de keeper af, een goed schot, maar de keeper wist de bal te keren. Na een minuut of 10 namen we een verdiende voorsprong. Tygo kreeg de bal uit een afgeslagen aanval en had alle tijd en ruimte om Mauro goed weg te sturen. Deze kans werd wel benut: 1-0. Blauw Wit was wakker geschud hierdoor en begon steviger en beter te vbetballen. Dat leidde tot een gelijkmaker door een schot van afstand dat binnen vloog. Vlak voor rust maakte Blauw Wit uit een prachtig combinatie de 1-2 en knakte er iets bij onze jongen.
In de rust natuurlijk een poging van de trainers om ze weer moed in te praten om te knallen in de tweede helft. Het voornemen was er, de hoop echter al snel de grond in geboord door een snelle treffer van Blauw Wit. Een enorm zondagsschot leverde de 1-3 op. Elistha had uiteindelijk niet meer de fysieke en mentale kracht om hier bovenop te krijgen en miste bovenal ook stootkracht voorin door afwezigheid van vakantieganger Borre en pechvogel Cas. Blauw Wit maakt uiteindelijk ook nog de 1-4. Dan moet het maar in de laatste wedstrijd gebeuren tegen de rode lantaarndrager Brakkenstein.