Elistha JO11-1 gelooft onvoldoende in eigen kansen en verliest van RKHVV

4 - 1

Elistha JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 02

15 april 2017 11:30

In de uitwedstrijd tegen RKHVV legde de ploeg een alleraardigste eerste helft op de mat. Vooraf leek dit een van de sterkste opponenten in deze klasse. Onze taktiek daarom wat aangepast, iets meer inzakken en Cas met zijn loopvermogen en duelkracht voor Silvio geposteerd om een eventuele sterke midden achter op te vangen. Deze tactiek pakte niet helemaal goed uit, de tegenstander was minder dominant als verwacht en Cas speelde onwennig in deze nieuwe rol. Toch kwamen we aardig aan voetballen toe in de eerste helft. Mauro had een paar goede acties via links, maar ontbeerde net de lef om echt door te stomen naar het doel. Twan Hofman verving de geblesseerde Borre prima en stond voetballend zijn mannetje. Achterin stond het goed en Teun keepte prima vandaag. Toch vlak voor rust een tegendoelpunt, even niet goed staan en daar profiteerde de Huissense ploeg volop van. 1-0 en direct de rusttstand bereikt. In de tweede helft weer in de vertrouwde samenstelling. Achterin was de onrust helaas wat toegeslagen en daar profiteerde RKHVV twee keer slim van met hun behendige aanvallers. Een 3-0 achterstand tot gevolg. Daarna begonnen we weer beter te voetballen. Cas kwam vaak goed door via links en wist ook regelmatig een medespeler te vinden. De 3-1 schoot hij zelf binnen, daarna nog twee enorme kansen voor Elistha, maar we kregen de bal er niet in. De tikjes van de nederlagen van de afgelopen weken lijken in de koppies te gaan zitten, te weinig vertrouwen dat we deze wedstrijd konden winnen. Dat vertrouwen had RKHVV wel en zij bouwden in de slotminuten de voorsprong nog uit naar 4-1. Jammer, er had meer in gezeten vandaag, dat beseften onze jongens toch wel na de wedstrijd.