JO11-1 laat zich de tweede helft de kaas van het brood eten

Juliana '31 JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 02

8 april 2017 9:00

Cane van Raaij

Tegen het Maldens Juliana zagen we een mooie gelijkwaardige pot in de eerste helft. Juliana startte wat agressiever dan Elishta, zat er fel op en combineerde vooral aan de rechterkant prima. Elistha begon wat stroef, wellicht dat het vroege tijdstip hierin wat meespeelde. De 0-1 voorsprong voor de gasten was dan ook een logisch gevolg. Een snelle combinatie door het centrum en goed afmaken van de Juliana spits was voldoende hiervoor. De Elishta boys leken wat wakker geschud. Na wederom een geslaagde actie van Cas aan de linkerkant wist hij met een strakke lage voorzet Borre te bereiken, de stand was daarmee weer snel gelijk. In het vervolg van de tweede helft was het lange tijd gelijkwaardig, maar langzamerhand werd Juliana gevaarlijker. Dat leverde een nieuwe voorsprong op voor de gasten, niet fel goed verdedigen dit keer de oorzaak. Vlak voor rust nog een levensgrote kans voor Borre, maar 1 op 1 met de keeper  kreeg hij de bal er helaas niet in.
Na de rust probeerden we het op een andere manier. Silvio en Bas naar voren en Cas en Tygo naar achteren. Juliana was van slag door deze omzettingen. Na goed doorzetten van Mauro scoorden we de meest curieuze goal van het seizoen. Keeper en verdediger torpodeerden zowel Mauro als elkaar, maar het tikje wat Mauro vlak daarvoor gaf was net voldoende en tergend langzaam rolde de bal het doel in terwijl vooral de Juliana spelers met pijnlijke ledematen van de botsing op de grond lagen.
Nadat het spel hervat was zette Elistha door. Uit een volgende aanval rolde de bal richting Cas. Die bedacht zich geen moment en van 25 meter afstand joeg hij de bal onder de lat het doel in. Eindelijk een voorsprong! Juliana bleef echter scherp voetballen daar waar onze Elistha jongens steeds minder duelkracht lieten zien. Juliana trok het spel in het laatste kwartier naar zich toe met goed voetbal. Ondanks dat hadden we nog een paar grote kansen voor onder andere Mauro en Tygo. We vonden het net helaas niet, iets waar Juliana wel goed in was. Na de gelijkmaker roken ze dat de overwinning op handen was en zetten ze nog een keer extra aan. Dit werd Elistha te machtig. Na de 4-3 vielen ook nog de 5-3 en 6-3. Over en sluiten, volgende week een nieuwe kans in Huissen tegen RKHVV.