Elistha JO11-1 kan prima eerste helft wederom geen vervolg geven

8 - 3

Elistha JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 02

1 april 2017 11:00

Waar voor de winterstop nog een mooie 6-8 overwinning werd gepakt tegen de rooien uit Huissen liep de E1 nu tegen een zeperd op. En daar zag het lange tijd niet naar uit. De boys begonnen prima, waren fel en kwamen snel op een 0-1 voorsprong. Goed collectief druk zetten leverde een buitenkansje op voor Tygo en daar wist hij wel raad mee.
Jonge Kracht speelde opportunistisch met snelle en fysiek sterke jongens. Hun aanvoerder was de sterkste man van het veld en moeilijk af te stoppen. Hij kreeg helaas soms te veel ruimte en daarvan profiteerde Jonge Kracht twee keer. Daarmee had de thuisploeg de score omgedraaid. In de verder enerverende eerste helft regende het kansen aan beide kanten. Borre kreeg de grootste, na de derde duwovertreding van een Jonge Kracht verdediger in het duel met Cas kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Borre schoot wel hard maar niet in de hoek, kans voor de prima JK keeper om de bal tegen te houden dus. Elistha bleeft in de eerste helft de voetballende oplossingen zoeken. Silvio speelde de bal van achter in op Mauro die de bal keurig op de doorgelopen Cas speelde. Een goede voorzet, een beetje hulp van de verdediger en keurig afmaken van Borre betekende de 2-2 en sportieve revanche voor Borre. Vlak voor rust maakte Teun nog een reuzenkans van JK ongedaan, daarmee gingen we met deze stand rusten. In de tweede helft leek JK beter te begrijpen wat er voor een overwinning vandaag nodig was. Knokken en blijven gaan. Onze jongens konden dit niet meer volledig opbrengen, het heilige vuur ontbrak vandaag. Uit de eerste de beste kans vloog de bal er al in. Wederom de aanvoerder van JK die even vrij stond en goed binnenschoot. Ook Elistha kreeg nog kansen, Mauro ging alleen op de keeper af, maar kreeg em er niet in. Ook Cas had nog een 100% kans, maar de overtuiging ontbrak. Na 2 snelle goals van JK kwamen nog 1 keer terug tot 5-3, maar daarna ebde het geloof weg uit de hoofden van Elistha. JK was zeer trefzeker vandaag en schoot er nog 3 in. Helaas een te grote uitslag vandaag gezien het krachtsverschil, maar JK was dit keer de verdiende winnaar.