JO-11-1 laat twee punten liggen in Land van Maas & Waal: 5-5

5 - 5

Elistha JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 02

25 maart 2017 11:30

In het zonovergoten Deest liet de E1 zich in de eerste fase wegblazen door de fysiek sterke tegentander. In no time stonden we met 2-0 achter omdat we niet het juiste antwoord wisten te vinden op de duelkracht van SCD/Victoria. Gelukkig herstelden de jongens zich en lieten ze in de eerste helft zien dat op het moment dat ze het balletje het werk lieten doen voetballend veel beter waren. Dat leverde snel de 1-2 en aansluitingstreffer op. Borre ging op snelheid door over de rechterflank, leverde een prima voorzet op en Mauro hoefde er alleen maar tegenaan te lopen. Even daarvoor had Mauro een vergelijkbare kans nog niet verzilverd, Jammer want vlak na de 1-2 werden we achterin wederom afgetroefd en viel de 1-3 binnen. Tegen de verhouding in inmiddels, maar de thuisploeg maalde daar uiteraard niet om. Cas dacht even later de 2-3 binnen te schieten maar zijn schot stuiterde via zowel de eerste als tweede paal weer het veld in (of zat hij er toch in?). Vlak daarna trof zijn harde diagonale schot wel doel zodat we met een overbrugbare achterstand de rust in konden.
In de tweede helft tapten we eindelijk uit hetzelfde fysieke vaatje als onze tegenstander. Duels werden vooral achterin gewonnen door Bas, Silvio, Owen en Twan en Tygo sleurde weer als vanouds voorin. De tegenstander kwam er niet meer aan te pas in de eerste fase van de tweede helft. Dat leverde snel twee doelpunten en een voorsprong op. de 3-3 door een prachtig schot van de mee opgekomen Twan die het advies van zijn vader op volgde ('dan schiet jij hem maar weer een keer erin Twan' galmde over het veld :-) vlak voordat hij uithaalde). de 3-4 door Silvio die goed was aangesloten van achteruit. Helaas lieten we de tegenstander te lang 'in leven' en bleven ze hard werken voor een goed resultaat. Uit een klusbal viel de 4-4 binnen. Borre herstelde de marge van 1 na een goede aanval over links kon hij de bal binnen tikken. SCD/Victoria had het laatste woord. Een onachtzaam momentje achterin en de bal lag achter Teun. Eindstand 5-5