Elistha E1 laat kans op goed resultaat liggen in eerste helft

5 - 2

Elistha JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 05

15 oktober 2016 9:45

Voor vandaag de zware uitwedstrijd tegen een nog ongeslagen Bemmel E1 op het programma. In de eerste helft zagen we helaas dat het gebrek aan concentratie en scherpte in de warming up terug kwam in de wedstrijd. Bemmel startte goed met verzorgd voetbal. Onze jongens waren er te laat van doordrongen dat we echt fel en uit de organisatie moesten voetballen om een kans te kunnen maken vandaag. De eerste tegentreffer liet toch nog lang op zich wachten, maar paste bij het spelverloop. Een hoge vrije trap door het midden kon zomaar door de vrijgelaten spits van dichtbij ingekopt worden. Dit herhaalde zich vlak daarna uit een corner. Daarna won de spits van Bemmel een 1 tegen 1 duel in het centrum van Twan waarna hij ongehinderd de 3e kon binnen schieten. Elistha richtte zich even op, Borre was al een keer gevaarlijk doorgekomen, maar net zonder succes. Even later was het Cas die uit een vlijmscherpe counter in de combinatie met Tygo goed doorging en uitstekend de 3-1 binnen schoot. Voor rust moesten we helaas nog wel uit een goede Bemmelse aanval de 4-1 incasseren.

In de rust probeerden we de zaakjes op orde te krijgen. Dit lukte behoorlijk, we kwamen beter in de wedstrijd, waren vaker gelijkwaardig schakelden beter om en knokten hard, maar een overwinning of gelijkspel was niet meer te halen na de opgelopen achterstand. Daar was Bemmel simpelweg te goed voor. Bemmel nam een 5-2 voorsprong door een afstandschot van de goed doorgeschoven centrale verdediger. Bas scoorde uit een corner nog een curieus doelpunt met zijn rug wat voor het team een beloning was voor de betere tweede helft. Een wijze les geleerd vandaag dat de wedstrijd echt begint als het eerste fluitsignaal klinkt...