Bekerduel wordt mooie en leerzame oefenpot tegen ESA E1

6 - 3

Elistha JO11-1

Onder 11, JO11-1, Groep 3 10

21 september 2016 18:30

We beginnen er langzamerhand gewend aan te raken dat er in deze bekerronde geen tegenstander is wie hij is. Dit keer een positieve verrassing. ESA E1 speelde in plaats van E4 om enige gelijkwaardigheid in de wedstrijd te hebben. Aangezien beide ploegen geen kans meer hadden om door te gaan was dit een prima oplossing. De Elistha boys waren direct (extra?) gemotiveerd tegen een tegenstander die op zaterdag in de hoofdklasse 9 tegen 9 competitie uitkomt. Met een uitblinkende Bas in de eerste 10 minuten en een goed doorschuivende en jarige Tygo zetten we thuisploeg regelmatig onder druk. Teun bouwde iedere keer van achteruit aan een nieuwe aanval. Met rust een 2-1 voorsprong zelfs, gescoord hadden we zelf nog niet. Eerst liep een verdediger van ESA een voorzet van Borre in eigen doel. Een van de rappe vleugelspelers maakte snel daarna na een prachtige individuele actie de 1-1. Een als voorzet bedoelde bal van Owen werd door wederom een verdediger van ESA gepromoveerd tot doelpunt. In de twee helft gaf ESA echt gas en toen bleek er soms wel wat klasse-verschil. Met Silvio voorop in de strijd bleven we knokken. De krachten raakten echter steeds meer op waardoor vooral de boomlange centrumspits van ESA veel ruimte kreeg. Dat leidde al snel in de tweede helft tot twee tegendoelpunten en even later ook de 4-2. Uit een corner schoot Borre de 3-4 erin. Kansjes hadden we nog wel, Cas speelde zichzelf een paar keer goed vrij maar had pech in de afronding en ook Mauro had em nog een keer op de schoen. In de slotfase liep ESA nog uit naar 6-3. Al met al een onverwachtgs zeer nuttige en leerzame avond waarin de jongens hard gevochten hebben voor een goed resultaat