Elistha JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 2 E 2e klas Regio 3-4

26 maart 2016 9:30

Op deze zonnig zaterdag ochtend speelden we de bekerwedstrijd tegen DVOL E2.
Helaas haakte Owen ziek af in de warming-up waardoor Franklin de hele wedstrijd op doel stond. De boys startten goed en na diverse corners in het begin schoot Pim de eerste van de ochtend er in. Een paar minuten later bracht Twan de bal goed en strak in richting doel. Een verdediger van DVOL promoveerde deze bal tot een eigen doelpunt. 0-2 en een makkelijke ochtend leek in de maak. DVOL werd echter snel wakker en begon steeds beter te voetballen. Direct na de 0-2 letten we even niet op achterin en de 1-2 lag in het netje achter Franklin. Franklin moest steeds vaker optreden en we kwamen er in de laatste minuten voor rust niet echt meer aan te pas. De logische 2-2 viel ook na weer een goede aanval van de thuisploeg. In de rust dachten we de boys weer bij de les te krijgen, maar de eerste de beste aanval van DVOL leidde de 2-3 in. Gelukkig beschikt deze ploeg over het vermogen om de rug te rechten en niet het koppie te laten hangen, dat hebben ze al eerder laten zien. Vol enthousiasme gingen we dus verder. Met de uitblinkende aanvaller Bjarne voorop inde strijd gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al snel. Pim werkte zich 3 slagen in rondte in de spits en dat leidde tot succes. 3-3! Voordat Pim van zijn welverdiende rust ging genieten legde hij de bal nog klaar voor Bjarne die van afstand de bal prachtig over de keeper schoot voor de 3-4. Maar ook DVOL beschikte over veerkracht. Ze maakten het ons wederom erg lastig met de snelle spelers voorin. Cas, Bjarne en Twan moesten vol aan de bak om hen in bedwang te houden en als dat niet lukte stond Franklin op zijn post. Vlak voor tijd was het na goed jagen Reno die een te korte pass oppikte en richting keeper ging. Vlak ervoor had hij nog een identieke kans gemist, maar hier wist hij wel raad mee. Met hangen en wurgen kregen we de 4-5 over de eindstreep. Een mooie presetatie van de boys