Elistha E1 pakt mooie overwinning tegen Arnhemse Boys: 5-2

Arnhemse Boys E3

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 05

7 mei 2016 10:30

Milan van der Well

In zomerse omstandigheden wisten de boys weer 3 toch nog wel zwaar bevochten punten binnen te halen. Daar leek het lang niet naar uit te zien. De eerste helft begon gelijkwaardig met een goed georganiseerde verdediging waarin gast-keeper Douwe van de E3 een prima partij speelde (complimenten hiervoor!). Silvio, Cas en Twan legden de voorwaartsen van de Boys het vuur aan de schenen en waren daarmee de uitblinkers in de eerste helft. En als er toch een mannetje doorkwam stond Douwe
paraat. Na 10 minuten kwamen we steeds meer uit de verdediging en de eerste de beste keer dat Silvio mee opschoof pikte hij de bal op en schoot van afstand prachtig raak. Bijna direct na de aftrap werd Franklin de diepte ingestuurd en ook hij wist mooi van afstand het net te vinden. Vlak voor rust maakte Reno de 3-0. Niets aan de hand dachten we nog, zeker niet na een snelle 4-0 en 5-0 van Reno, die zijn hattrick daarmee voltooide. De inspanningen hadden kracht gekost bleek bij een aantal. Arnhemse Boys kwam steeds beter in de wedstrijd en de spits maakte de terechte 5-1. Bijna direct uit de aftrap viel ook de 5-2 binnen en een lichte paniek sloop even in de ploeg... De gemiste kansen van daarvoor gingen toch wel even door de koppies heen. Gelukkig pakten de mannen het weer op, we gaven nog wel wat grote en kleine kansen weg, creerden zelf ook nog een paar dotten van kansen, maar gescoord werd er niet meer. Een mooie stap naar goede eindklassering in de stand met nog 2 zware potjes te gaan. Woensdag eerst uit naar Angeren!