4 - 1

Elistha JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 05

16 april 2016 9:45

Na de midweekse wedstrijd tegen Jonge Kracht waren de boys gebrand op een goed resultaat tegen Spero E2, al was het alleen maar om de komende weken op school een lange neus te trekken naar de klasgenoten :-). Helaas wel zonder de geblesseerd geraakte Bjarne, een gemis voor dit team.
Het liep echter anders. Ondanks dat de technische staf er op hamerde scherper dan de woensdag ervoor te beginnen viel de eerste de beste klutsbal achter Owen in het net.
We herstelden ons echter snel en na een minuut of 5 begonnen we ook mee te voetballen en creerden we onze eerste kans. Het werd de eerste helft een mooi voetbalgevecht waarin onze boys de tegenstander goed onder druk zette. Met een goede uitbraak kon Silvio van grote afstand richting vijandelijk doel. Hij bleef rustig en schoof de bal goed binnen. Heel veel meer hadden we aanvallend niet te brengen in de eerste helft. Spero had inmiddels zijn aanvoerder Bahir (broertje van Shair van Elishta E3) binnen de lijnen gebracht. Deze pingeldoos maakte met een mooie actie vlak voor rust de 2-1.
De tweede helft bleef lang spannend. Silvio en Cas speelden beiden een sterke partij van achteruit en bleven fel in de duels. Doordat we graag gelijk wilden maken werd het wel steeds moeilijker om weinig ruimte weg te geven. Spero beschikte naast Bahir over nog 3 goede aanvallers die uiteindelijk 5 minuten voor tijd het duel besliste met een goede aanval. Vlak voor tijd viel ook nog de geflatterde 4-1 waardoor we toch nog tegen een ruime nederlaag aanliepen.