Patent E1 op thrillers met goede afloop: 4-5 winst op VVO E2

4 - 5

Elistha JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 05

2 april 2016 9:00

Op het prachtige sportcomplex van VVO in de Rozendaalse bossen stond de volgende competitiewedstrijd op het programma. Na het bekersucces van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen bij onze enthousiaste en weer in grote getale aanwezige supporters. We begonnen aardig aan de eerste helft wat als snel tot 2 behoorlijke kansen voor Reno leidde, die helaas zijn vizier nog niet op scherp had staan. We kregen echter moeilijk grip op 2 uitblinkende spelers van VVO. Dat gaf Owen in het doel kans zich te onderscheiden, met diverse goede ingrepen hield hij ons op de been. Op weer een goede inzet moest hij het antwoord schuldig blijven en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Elistha bleeft gas geven en dat resulteerde voor rust in de gelijkmaker. Uit een corner kopte Borre de bal tegen het netje: 1-1 ruststand.
In de tweede helft keken we toch gauw weer tegen een achterstand aan. Een corner werd niet goed weggewerkt waardoor deze binnen viel bij de 2e paal. Zoals zo vaak al dit seizoen toonde de ploeg zijn veerkracht, Bijna vanaf de aftrap maakten we direct gelijk met een diagonaal schot van Reno. Met een paar goede combinaties waarin ook Cas, Silvio en Pim goed meespeelden kreeg Reno de kans om zijn loepzuivere hattrick af te maken. Bijna identieke goals door iedere keer goed diagonaal binnen te schieten in de verre hoek. Met een 2-4 voorsprong dachten we bijna de buit al binnen te hebben. VVO dacht daar anders over en scoorde uit een mooie aanval de 3-4. Toch weer spanning, want VVO ging vol voor de gelijkmaker. Twan, Bjarne, Owen en Cas bleven kalm achterin en hielden samen met Franklin de poort op slot. Borre werkte knetterhard voor het team, verdedigde prima mee en gaf een paar goede voorzetten waaruit we zomaar de 5-3 hadden kunnen scoren. Een paar goede kansen voor vooral Pim tot gevolg, maar geen doelpunt. Uiteindelijk scoorde Silvio de 3-5 uit een combinatie met weer Borre en Pim. Nu wel rustig zitten? Dacht het niet! VVO rechtte nog een keer de rug en met een fantastische pass werd de spits alleen voor Franklin gezet. Daar wist hij wel raad mee: 4-5. Met nog 2 minuten op de klok toch weer even spannend! Maar we kwamen niet meer in gevaar. De 3 punten in de tas mee naar Elst! Komende woensdag gaan we proberen ons te plaatsen voor de bekerfinale! 18:30 uur thuis tegen Eendracht E1