Driel E1 strooit in de 2e helft zand in de raderen van E1: toch nog een 3-4 overwinning

Driel RKSV E1

3 - 4

Elistha JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 05

12 maart 2016 11:30

Zonder de helaas zieke Silvio vertrokken we vol vertrouwen naar Driel. Een lekker weertje en mooi kunstgras waren de goede ingredienten voor een lekkere pot voetbal.
We startten goed in de eerste helft. Het positiespel was in orde en de kansen kwamen al snel, Driel hielp af en toe goed meer door de bal direct in te leveren bij de opbouw. Kansen verzilveren was vandaag blijkbaar lastig. Ruzie met de bal, beetje pech, de goede keeper of alleen willen spelen terwijl een medespeler er beter voor stond... we hebben alle varianten gezien van waarom de bal er niet in wilde... Uiteindelijk brak Reno de ban op aangeven van Pim en vlak erna viel door een slimme actie van Borre ook de 2-0. Door onze aanvallende speelstijl geven we ook wel eens wat meer ruimte weg dan goed is.. Driel profiteerde goed door in een uitbraak de 2-1 binnen te schieten. Vlak voor rust vond Pim eindelijk het net. Een comfortabele voorsprong met rust... dat  dachten we tenminste..... Na rust was het letterlijk gedaan met de rust in ons team. We speelden niet ons gebruikelijke spel en Driel rook bloed. Eerst plofte een vrije trap vanaf net over de middenlijn vlak onder de lat in ons doel. Vervolgens maakte Driel gelijk door een snelle uitbraak die Twan en Owen te machtig bleek. Ondanks de tegentreffers kregen we nog wel kansen, maar die kregen we wederom niet in het doel. Na een fantastische omhaal van de Driel spits (net naast) vond Pim eindelijk weer het net voor de 4-3, een mooie rebound na de eerste poging tegen de keeper aan geschoten te hebben. Vlak daarna kreeg Cas de uitgelezen kans om op aangeven van Franklin voor open doel de 5-3 binnen te schieten en de wedstrijd te beslissen. Hij bleef echter iets te rustig.. en schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef dus billen knijpen, zeker toen de rechtsvoor Owen verraste in de korte hoek, maar de paal redding gaf... We kregen de 4-3 eindstand over de streep.. een hele opluchting nadat we dachten op een rustig middagje af te stevenen na rust..