E1 swingt na rust naar ruime overwinning op DVV

DVV E3

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 05

5 maart 2016 10:30

Sjoerd Winters

De tweede wedstrijd in de 1e klasse leverde een mooie overwinning op. DVV E3 werd na rust bij vlagen zoek gespeeld. In de eerste helft leverde een aantal behoorlijke mogelijkheden geen doelpunt op. DVV kwam er soms gevaarlijk uit en bij een onachtzaamheidje in de verdediging leverde dat een 0-1 voorsprong op voor de gasten. Helaas geen kans voor Owen. Geen paniek uiteraard en uit een van de goede aanvallen leverde Borre de assist op Franklin, die de bal half achter zich schitterend op zijn slof nam en via de binnenkant van de paal plofte de bal in het net: 1-1 ruststand. Tijdens de rust hebben we de puntjes op de i gezet. Helaas moesten we wel verder zonder de zieke Twan. Net even iets scherper zijn en laten zien dat wij de baas zijn op de Pas was de opdracht die we boys mee hebben gegeven. Die opdracht werd keurig uitgevoerd. Na rust waren we binnen een paar minuten 2 corners en net zoveel goals rijker! Reno schoot een rebound in met zijn chocoladebeen en raakte een corner zo goed (of juist niet ;-) dat hij er in een keer in vloog. De wedstrijd was eigenlijk daarmee gespeeld maar de goals gaf ons team vleugels. Tijdperk Pim Janssen volgde: zuivere hattrick waarvan zijn tweede de mooiste was. Een schitterende assist van Reno die op volle snelheid mee op kwam vanaf de linksachter positie en de bal voorgaf op Pim. Met een subtiele voetbeweging deponeerde Pim de bal in de kruising. De laatste goal mocht er ook zijn. Dit keer was het Cas die de bal mooi strak voorgaf en daarmee Silvio alleen voor de keeper zette. Beheerst afgerond door Silvio en dit betekende de 7e treffer. In de tussentijd verrichte ook Franklin een paar goede reddingen, maar tegen de goed uitgespeelde aanval van DVV was ook hij kansloos vlak voor tijd. De 7-2 eindstand stond daarmee op het bord.
Mooi om te zien dat alle spelers op meerdere posities uit de voeten kunnen, biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag uit naar Driel om te beginnen!