... (solo)
60'

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

12 maart 2016 11:45

OSC D2 was de tegenstander vandaag, een geheel gewijzigd team na de winterstop. Voor de winter een zwakke broeder in onze afdeling (getuige ook onze 8-1 overwinning) Maar in de winterstop is het hele team vervangen door het onder 11 van  OSC. Een ploeg waartegen we voor de winterstop hadden geoefend en dat duel eindigde destijds in 2-2.
De eerste helft was licht in het voordeel van de gastheren, zij speelden wat makkelijker en hadden bedoeld of onbedoeld een tactisch foefje waarmee we het lastig hadden. De middenvelders stonden niet op de gebruikelijke posities waardoor Elistha ook wat anders moest staan bij balbezit tegenstander. Het bleek toch wel enige verwarring op te leveren en het lukte pas in de rust om echt duidelijk te maken hoe je dan moet gaan spelen en staan.
Afijn, de eerste helft dus, weinig kansen en dus logisch dat een foutieve pass in het middenveld de eerste goal van de wedstrijd inleidde. De counter werd in eigen doel gegleden door Ayte die een intikker probeerde te voorkomen. We waren zo'n 20 minuten onderweg. Binnen 3 minuten trokken we de stand weer gelijk, Jop zag de ruimte achter de laatste line van OSC, stuurde Sem de diepte in en die wist de keeper te omspelen en schoof de gelijkmaker binnen. Na de limonade en dus de tactische tips een Elistha wat in grote delen van de wedstrijd druk op de achterhoede van OSC kon zetten. Maar niet nadat de gastheren binnen 1 minuut uit een standaardsituatie opnieuw op voorsprong waren gekomen. Veel oog voor de bal en niet goed gekeken wat er in de rug gebeurd, via twee keer een kluts en een van richting verandert schot vloog de bal achter Tijs. De tweede helft was dus prima, veel druk en de keeper van OSC leverde door die druk de bal pardoes in bij Bram, die schoot via de grabbelende keeper de gelijkmaker binnen. Elistha bleef met veel passie en goed voetbal op jacht naar de voorsprong, het leverde een aantal hachelijke momenten op voor OSC maar ze bleven overeind. de grootste kansen waren voor Jesper en Nathan, het vizier stond niet op scherp. Het leek uit te draaien op een gelijkspel, maar in de laatste minuut profiteerde OSC direct bij 1 oponlettendheid van onze ploeg. Nadat we zelf weer een doelpoging hadden gemist stonden we niet goed bij de uittrap van de keeper. Verdedigen begint bij de aanvallers, maar zowel de aanvallers als ook het middenveld was even niet bij de les. Hierdoor kwamen we achterin in de problemen en maakten we de verkeerde keuzes, wanneer kort zitten en wanneer juist ruimte weggeven. 1 keer stonden we verkeerd en dit leverde direct een tegengoal op, zuur en niet verdiend voor de jongens. Maar goed, de 3-2 lag in het netje en dus teleurgestelde gezichten. In de kleedkamer verdween die teleurstelling al snel nadat iedereen het er toch wel over eens was dat we wel erg goed hadden gespeeld. En goed spelen en leren vinden we bij D1 net zo belangrijk als winnen, wellicht nog belangrijker.