Assist: Sem Gerrits

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

26 maart 2016 10:30

Dick Raja Boean

RKHVV de nummer laatst met 0 punten was te gast, weinig doelpunten gemaakt en veel tegen, een gemakkelijke ochtend in het vooruitzicht dus. Althans dat was de voorzichtige conclusie van de groep, voorzichtig want uit was het slechts 1-3 en in het toernooi aan het begin van het seizoen was het maar 0-0
Dus zeker niet onderschatten, en geconcentreerd starten. Dat lukte erg goed, met name via de rechterkant liepen de aanvallen vlot richting het doel van de gasten. De 1-0 liet nog best lang op zich wachten, 9 minuten om precies te zijn. Als het dan gaat volgens verwachting, veel kansen, veel balbezit en een vroege voorsprong, tja dan is het zaak om vanuit je rol en positie te blijven spelen. Dat blijkt in de praktijk lastig, in de rust zouden de jongens zeggen : "ja iedereen wil een goal maken". Veel lopen met de bal, veel in een trechter lopen en dus spelen, nee het was nog iets veel gevraagd om tegen deze tegenstander vanuit je taak en positie te blijven spelen. Ook na de rust bleef de tegenstander een maatje te klein, Elistha bleef "te gemakkelijk" overeind. Daar was weinig concentratie en geen goed voetbal voor nodig. Voor de trouwe lezers, die weten al hoe de stemming naar afloop was. Niet uitbundig want we kunnen zoveel beter voetballen en willen ook het publiek vermaken. De jongens leggen de lat aardig hoog, daarbij aangemoedigd door twee positief kritische trainers. Niet te snel tevreden zijn, het kan altijd mooier.