Derby kent 1 leuke helft en die won Elistha D1

23'

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

13 februari 2016 10:30

Jeroen Gieling

De eerste wedstrijd om de punten na de winterstop, en dan direct starten tegen Spero, daar hoef je niemand voor te motiveren. Elistha schoot werkelijk uit de startblokken, vanaf de aftrap combineerde Elistha met 1 keer raken door de verdediging van de gasten heen. 21 seconden waren er gespeeld toen Bram alleen voor de keeper beheerst een hoek uitzocht. Wat een start, Spero schrok natuurlijk wel maar liet het er niet bij zitten. In de eerste minuten golfde het spel op en neer en na een minuut of vier hadden wij de tweede al kunnen maken maar kwamen we ook erg goed weg toen de 1-1 vanwege buitenspel werd afgekeurd. De speler die voortrok stond in buitenspelpositie volgens grens en scheidsrechter. Het bleef een levendige wedstrijd waarbij Elistha goed combinerend de ruimte achter de laatste linie van Spero wist te vinden. Dit leverde een aantal mooie kansen op, de mooiste voor Sem die alleen voor de keeper wat te lang wachte met schieten. De gasten wisten vooral of alleen uit corners en vrije trappen gevaar te stichten, maar daar kregen ze er voor de pauze genoeg van met wind mee. Dennis stond goed op zijn post of kon worden geholpen door wegkoppers en wegschieters. Nog voor de rust kon Elistha de score verdubbelen door een prachtig doelpunt van Sem (speciaal voor de wedstrijd terug van een weekendje weg) en met 2-0 gingen we de kleedkamer in. Na rust was er niet heel veel meer te genieten, Spero kwam nog maar 1 keer voor ons doel en Elistha was erg slordig en gehaast. Het was dan ook niet gek dat de stand ongewijzigd bleef.