C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

2 april 2016 14:00

Scheidsrechter

Onna, Q.J. van

ESA was vandaag te gast bij Elistha C1. Na een lange tijd weer eens een wedstrijd op gras tegen een goede tegenstander. De eerste wedstrijd leerde ons dat ESA een goed team heeft dat vol pressie speelt en volledig gericht is op de aanval. De mogelijkheden van ons lagen vooral achter de ruimte van hun verdediging. ESA speelde zeer kort op onze verdedigers waardoor wij niet aan het opbouwen toekwamen. Daarnaast schoof hun laatste man telkens door waardoor ze uiteindelijk maar met 3 verdedigers speelden. De hele eerste helft had Elistha daar ontzettend veel moeite mee. Toch konden we redelijk vaak de bal achter hun verdediging leggen en met onze snelle buitenspelers krijgen we genoeg kansen om te scoren. ESA bleef op dezelfde manier voetballen, vooral ook omdat ze in de 10e minuut op voorsprong kwamen. Het duurde tot de 28e minuut tot Jurre na een solo actie de gelijkmaker kon maken.

In de rust gaven we aan hoe wij het 3-4-3 systeem van de tegenstander moesten bespelen. De jongens hadden de boodschap begrepen en nu werd ESA minder gevaarlijk.  Doordat we erg compact speelden werd ESA niet meer gevaarlijk. Sterker nog, de aanvallers van Elistha kregen steeds meer ruimte en konden in de counter of bij de omschakeling keer op keer gevaarlijk voor de keeper van ESA komen. Het bleef spannend omdat het tot de 58e minuut duurde voordat Elistha terecht op voorsprong kwam.  Daarvoor had Tom een belangrijke redding verricht. Max zorgde uiteindelijk met een mooie solo voor de 2-1. ESA was verslagen want binnen 5 minuten maakte Sam de 3-1 na een assist van Jurre.

Al met al een zeer leerzame, tactische middag voor Elistha C1.