44'
Sam Janssen (schot)

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

19 maart 2016 15:00

Altijd leuk een derby tegen Spero. Vandaag was het zover. We moesten bij Spero voetballen maar vanwege veldgebrek en kleedkamergebrek bij onze buren, speelden alles zich af bij Elistha. Zo voelde het wel als een thuiswedstrijd voor ons. Tijdens de voorbespreking aangegeven dat een derby alleen maar leuk is, als deze winnend wordt afgesloten. In ieder geval moest er strijd geleverd worden en als het kan ook nog met goed voetbal. De eerste wedstrijd tegen Spero ontbrak dat juist waardoor te destijds terecht verloren had.

Elistha speelde bij balbezit redelijk goed als team. De combinaties waren regelmatig aanwezig en er wordt regelmatig zonder bal goed vrij gelopen waardoor wij konden combineren. Bij balverlies werd er compact verdedigd en fel op de bal. Hierdoor kwam Spero nauwelijks voor onze keeper Tom. Elistha kreeg wat kansjes maar het duurde tot de 20eminuut voordat onze topscorer Jurre de 0-1 kon maken. Dit keer op aangeven van Sam. In de 34e was het Iwan die de 0-2 maakte. Hier ging een ontzettende mooie aanval aan vooraf. Sam wist Jurre vrij te spelen die op zijn beurt direct Iwan voor de goal kon zetten.

Na de rust werd het zelfde spelbeeld voortgezet. Spero kwam wel iets beter in hun spel. Hun gevaarlijke mensen speelden aan de buitenkant maar onze backs speelden ze uit de wedstrijd. Waren verdedigend erg fel en vooral Nathan gaf geen enkele meter toe aan zijn directe tegenstander. In minuut 9 maakte Sam de 0-3 en nu was de aangever Iwan. Uiteindelijk was onze voorhoede vandaag erg productief en nauwelijks af te stoppen door SperoElistha kreeg nog diverse kansen en had nog diverse mooie aanvallen. Het bleef bij een 0-3. Een terechte overwinning van Elistha.