2 - 5

Elistha JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

13 februari 2016 10:00

Voor het eerst in ons bijna 90 jaar bestaan van Elistha konden we in de winterstop buiten doortrainen vanwege de aanwezigheid van een kunstgrasveld. Hierdoor konden we conditioneel redelijk op peil blijven en is het spelen op een kunstgrasveld redelijk vertrouwd geworden. Dit kwam ons vooral van pas tijdens de eerste helft van onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen VDZ C2. Vanaf de eerste minuut combineerde Elistha erg makkelijk onder een toch redelijk gladde kunstgrasveld. De eerste 10 minuten kregen wij kans op kans totdat in de 12e minuut Jurre de 0-1 kon maken na een mooie pass van Marciano.  3 minuten later deed Sam hetzelfde na een schitterende steekbal van onze andere centrale middenvelder Noa. De ban was gebroken en in minuut 19 werd een corner van Noa door Jurre met enig geluk de goal in gefrommeld. Jurre bleek goed op dreef te zijn want in minuut 22 maakte hij zelfs de 0-4 na een goede pass van Sam. Het concept van Elistha was eenvoudig en werd zo uitgevoerd zoals de trainer dat wilde. We speelden 4-4-2 waarbij onze achterste linie vooral onze centrale duo moest inspelen en zij zorgen dan verder ervoor dat de 2 spitsen ingespeeld konden worden. De buitenste middenvelders konden met hun snelheid er telkens overheen komen. Het is een speelstijl wat Elistha goed ligt en waar tegenstanders moeite mee hebben. VDZ had hier totaal geen antwoord op en mocht uiteindelijk blij zijn dat het voor de rust bij 0-4 bleef. Onze gelegenheidskeeper Bob had vrijwel niets te doen de eerste helft.

De tweede helft was het concept hetzelfde maar nu met Levi als laatste man en Jord als middenvelder. Stijn mocht na lang blessureleed weer 1 helftje spelen en deed dat gelukkig meer dan uitstekend. Helaas konden we de 2e helft niet hetzelfde opbrengen zoals de eerste 35 minuten. Waar lag dat aan? Andere spelers door de wissels? Nee, daar lang het niet aan want Levi en vooral Jord speelden goed. Antwoord was simpel want we voetbalden niet meer en het werd vechtvoetbal waardoor de irritaties de overhand kregen. VDZ ging 3-4-3 spelen en ging ons direct vastzetten. Elistha had daar geen antwoord op. Doordat Bob geen goede lange trap heeft, moest een verdediger de uittrap nemen en na de uittrap moesten we meteen de strijd aan, terwijl de eerste helft wij konden opbouwen en uit de duels konden blijven. Nu kostte dit veel strijdkracht, was het conditioneel zwaarder en we gingen meer letten op de beslissingen van de scheidsrechter en de tegenstanders. Nadat VDZ scoorde, gingen we ons bezig houden met de scheidsrechter waardoor Yanoa na een overtreding terecht 10 minuten naar de kant moest. Marciano ging verhaal halen en volgens de scheidsrechter te luidruchtig en moest hierdoor ook naar de kant. Met 2 man minder moest Elistha nog een goal van VDZ incasseren. Echter Jurre maakte met 2 man minder na een solo actie nog de 2-5 waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was.