5 - 3

Eldenia E2

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 09

14 november 2015 12:30

Vandaag stond er een mooie pot op het programma. Eldenia E2 kwam op bezoek op de Pas. Omdat ze wat later zijn toegevoegd aan de competitie staat Eldenia 4e, maar wel met de volle buit in 4 wedstrijden die ze gespeeld hebben. De Elistha mannen waren dus gewaarschuwd! Voor de wedstrijd zat de spirit er al goed in, tot aan de tanden toe gewapend gingen we het veld in.

Eldenia startte zeer goed, en met een soepele aanvang keken we snel tegen een 0-1 achterstand aan. De harde tegenwind maakt het moeilijk om de bal van eigen doel af te krijgen dus Franklin probeerde steeds goed de zijkanten op te zoeken. We kamen steeds beter in ons spel en we hadden een linkerspits die goed was uitgerust (mag zo vaker een trainingkje overslaan :-). De eerste goal kwam van rechts, een goede voorzet van Borre en mooi afgemaakt door Reno die voor zijn mannetje kroop. De harde kopbal uit de corner van Cas was toch wel het hoogtepunt van de eerste helft van de kleinste man van het veld! Een ook nummer 3 kwam van de voet van Reno, foutje afgestaft van de tegenstander en netjes binnen geschoten. Ook Eldenia bleef drukken en scoorde nog een goal tegen. Een 2-3 ruststand was het gevolg. Na rust haden wij de wind mee. Beide ploegen hadden veel energie verbruikt in de eerste helft, de tweede helft werd daarmee een vechtwedstrijd. Dit lag ons wel en we kregen als snel een goede kans op de 4-2, wederom Reno die de bal binnen schoot. De winst leek voor het grijpen, maar een onoplettenheid achterin (het enige foutje van Bjarne, die verder zeer goed speelde) leidde de 4-3 in. Daarna wilde Eldenia meer en kregen we meer ruimte. Bjarne en Silvio lieten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en maakte goed gebruik van de ruimte. Een mooie teruglegger van Silvio gaf Bjarne ruim baan om nummer 5 binnen te schieten. In de tussentijd bleven we hard werken, Borre, Silvio en Franklin bleven actief storen en Twan en Cas liepen achterin met Bjarne de gaten dicht. De 5-3 eindstand kwam daarmee niet meer in gevaar. Een zeer goede teamprestatie vandaag! En nog steeds geloof in een kampioenschap, al hebben we dat niet volledig in eigen hand. Eerst maar eens zelf de laatste twee wedstrijden in winst omzetten.