Assist: Sam Janssen

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

5 december 2015 14:30

Rick Oosterbroek

Vandaag onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Door de vele langdurige blessures is het de laatste weken een uitdaging om met 11 man te starten. Gelukkig kunnen we wel terugvallen op spelers van andere elftallen en vandaag konden we gebruik maken van Bram en Cane. Beide D1 spelers konden meteen in de basis beginnen.

Deze wedstrijd moesten we tegen Driel waar we de eerste wedstrijd 4-4 tegen hadden gespeeld. Winnen van Driel zou betekenen dat we afstand konden nemen van Driel op de ranglijst en nog volop in de race zouden zijn voor de titel. Alleen deze gedachte zou voldoende  motivatie en gedrevenheid moeten opleveren bij de spelers. Het tegendeel bleek helaas de werkelijkheid te zijn. Zoals vaker de laatste tijd kijkt Elistha binnen een aantal minuten tegen een achterstand aan. Ook nu stond Elistha al binnen 3 minuten met 0-1 achter. De eerste 15 minuten was Driel heer en meester. Het is dat Tom als keeper vandaag een geweldige dag had. De ene na de andere bal hield hij tegen.  Elistha kon daar weinig tegenover stellen. Bij de spaarzame aanvallen lukte het Marciano tot de 11 meter van Driel door te dringen om uiteindelijk tegen de paal te schieten. Een schot op de lat was zijn tweede wapenfeit. De gehele eerste helft bleef Driel de bovenliggende partij. Zij waren feller in de duels en hadden veel meer beweging zonder bal. Hierdoor waren de spelers van Elistha telkens een stapje te laat en kwamen geen moment in de wedstrijd.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Driel de 0-2 kon maken. Gek genoeg begon Elistha na de 0-2 achterstand iets feller te voetballen en begonnen meer duels te winnen. Het werd meer een wedstrijd en nu kwamen de Elistha mannen meer voor de keeper van Driel en kreeg steeds meer kansen. Na 10 minuten valt helaas Luc met een knieblessure uit, wat weer een aanpassing betekent in de opstelling. Toch maakt Iwan op aangeven van Sam de aansluitingstreffer. De laatste 25 minuten ontstaat er een wedstrijd met kansen over een weer. Prettig om te zien dat Bram (die de ochtend al met de D1 had gespeeld) goed overeind bleef en een goede wedstrijd speelde. Elistha raakt de lat en schiet van dichtbij een paar keer gevaarlijk voorlangs of net naast de goal. Maar ook Tom houdt Elistha op de been door diverse uitstekende reddingen. Elistha moet het vooral hebben van hard werken waarbij Cane ook fysiek goed mee kon. Driel combineerde toch makkelijker en wisten meer de vrije man te vinden door veel te bewegen zonder bal. Tot het eind bleef het spannend maar Driel ging terecht met 1-2 winst naar huis. Helaas moet Elistha een stapje terug doen op de ranglijst maar gezien ons spelbeeld van de laatste weken een terechte afspiegeling van de ranglijst. Nu de winterstop in en een aantal weken de tijd voor de geblesseerden om te werken aan hun herstel.  Na de winterstop weer met frisse moed en vol energie aan de tweede seizoenshelft beginnen.