...

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

27 februari 2016 14:30

Delsink, J.

1 van de koplopers, Jonge Kracht op bezoek bij Elistha. Tegen de medekoploper Arnhemse Boys hadden we met duidelijke cijfers gewonnen. Zou dat ook lukken tegen Jonge Kracht? De eerste 15 minuten voetbalden we redelijk goed. Er werd gecombineerd en we konden goed de ruimte aan de zijkanten benutten. Na 15 minuten had Jonge Kracht Elistha door en begon steeds beter in de wedstrijd te komen. Er waren persoonlijke fouten van Elistha nodig om Jonge Kracht te laten scoren. Aan de 0-1 ging een foutieve ingooi vooraf aan Elistha zijde op bijna de middenlijn van het veld. 10 seconden later was het 0-1. De 0-2 waren we niet scherp en fel bij een corner waarbij een afgeslagen bal op de lat werd ingekopt door Jonge Kracht. Nog voor de rust werd het zelfs 0-3. Jonge Kracht stond verdiend op voorsprong en het werd duidelijk dat ze voor Elistha een maatje te groot waren. De tegenstanders waren behendig met de bal, bewogen veel zonder bal en waren hierdoor altijd aanspeelbaar en bovendien waren ze zeer gedreven en wilden elk duel winnen. In de rust de jongens hierop gewezen. Feit was dat Jonge Kracht beter was, maar als je er een wedstrijd van wilt maken dan moet je in ieder geval strijd leveren.

De tweede helft begon weer goed en na een mooie pass van Sam op Jurre kon hij scoren. Jonge Kracht bleef vanuit hun organisatie voetballen en raakte totaal niet in paniek. Wederom goede combinaties, veel beweging naar de bal en hun balbehandeling was veel beter. De verdere tweede helft was het 1 ploeg die voetbalde en dat was Jonge Kracht. Zij liepen uit naar 1-5. Overigens bij beide goals gingen persoonlijke fouten aan vooraf. Neemt niet weg dat we terecht verloren hebben van een goede tegenstander.