C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

14 november 2015 14:00

Scheidsrechter

William Peters

Vandaag tegen de koploper Arnhemse Boys.  Een tegenstander met behendige spelers gecombineerd met fysieke spelers. Elistha begint goed aan de wedstrijd en zet meteen de toon door een aantal keren dreigend voor de goal te komen. Binnen 10 minuten kan Sam de 1-0 maken na goed voorbereidend werk van Jori. Het is dat de voorhoede spelers in de eerste minuten daarna nog niet scherp waren anders waren er meerdere goals gevallen. Hierdoor bleef Arnhemse Boys in de wedstrijd en konden zij ook gevaarlijk voor Tom verschijnen. Ze hadden pech met de afronding maar daarnaast stond Tom geweldig te keepen. Net zoals vorige week wisten onze middenvelders aan de bal te komen en konden ze de spitsen van goede bruikbare ballen voorzien. Nog voor de rust stuurde Marciano Iwan de diepte in en hij maakte de 2-0 nadat hij de keeper mooi kon omspelen. Enige smetje van de eerste helft was dat onze laatste man Stijn wederom met een blessure uitviel. Nathan had zich voor de wedstrijd al ziek gemeld waardoor wij als extra wissel Cane van de D1 hadden toegevoegd.

Na de rust scoorde Jurre binnen 1 minuut de 3-0 na een individuele actie. De wedstrijd was wederom vroeg beslist. Met Luca, Yanoa, Bob en Max stond onze verdediging als een huis. Alleen 1 foute inspeelbal zorgde voor de tegentreffer. Arnhemse Boys drong daarna nog wel aan en kreeg een aantal minuten achter elkaar diverse kansen. Zij hadden alleen pech dat onze keeper Tom nauwelijks te passeren was. Nadat Yanoa ook geblesseerd uitviel moest Cane invallen en hij deed dit met overtuiging. De trainers lieten Luc daarna als voorstopper spelen en ook dit pakte geweldig goed uit. Binnen een aantal minuten gooide Sam definitief de wedstrijd op slot door de 4-1 te maken. Elistha had daarna geen kind meer aan de Arnhemse Boys omdat zij er totaal niet meer in geloofde. De spitsen konden keer op keer voor de keeper gezet worden. Op aangeven van Jurre kon Jori de 5-1 maken. Elistha bleef het veld groot houden en voetbalde via het middenveld. Ook onze laatste goal was er 1 uit het boekje. Nu was het middenvelder Tijn die Jurre kon vrijspelen en hij maakte zijn tweede goal van de middag. Een terechte uiteindelijke makkelijke overwinning waar we van te voren toch niet op gerekend hadden.

Volgende week wederom een topper in onze klasse want dan komt Jonge Kracht, de nieuwe koploper, op bezoek.