55'

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

7 november 2015 10:30

Hans Meeuwsen

In een wedstrijd waarin we drie keer op achterstand kwamen behaalden we een dikverdiend punt. Een fysieke tegenstander die met kracht, snelheid en aardig veldspel het ons erg lastig maakte. De eerste goal van de wedstrijd viel nadat wijzelf twee kansen niet wisten om te zetten in een doelpunt. Driel won op fysieke kracht een duel op de achterlijn en de fysiek sterke spits zette de voorstopper aan de kant en schoot 0-1 binnen.
Lang kon Driel niet genieten van de voorsprong want Bram wist een prachtige dieptebal van Dante wel te waarderen en hij schoot beheerst langs de keeper. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, misschien een klein voetballend overwicht voor Elistha, maar de gasten bleven ook zeker dreigend. Zo scoorden zij na 20 minuten vanuit ons balbezit een doelpunt. Een slechte inspeelpass en de counter lag twee tellen later achter onze Dennis.
Nog voor de rust weer een gelijke stand door een prachtige goal, Bram kon op rechts diep worden gestuurd en Mila koos positie op de rand van de zestien. Bram gaf prima terug en Mila schoot hoog in de verre hoek raak. Koud in de tweede helft weer een achterstand, geen druk op de bal op het middenveld, een onachtzaamheid op rechtsachter en een licht weifelende keeper, 2-3 achter dus. Daarna een fase in de wedstrijd met veel blessurebehandelingen en wisselingen. Zo moest keeper Dennis geblesseerd naar de kant en Ayte verving hem prima. Elistha probeerde de jacht op de gelijkmaker op gang te houden, dat viel niet mee in het tempo en met de vele onderbrekingen. Toch viel de gelijkmaker 10 minuten voor tijd, Cane benutte de toegekende strafschop nadat Bram binnen de lijnen was neergehaald. Uiteindelijk kon iedereen leven met de puntendeling. Het was genieten van een prima wedstrijd tussen twee leuke teams.