45'
51'

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

7 november 2015 11:00

Zaterdag 7 november tegen ESA C3 waar je van te voren nooit weet hoe sterk je de tegenstander moet inschatten.

Elistha begon gelukkig goed aan de wedstrijd en kon de bal redelijk makkelijk rond laten gaan. Wanneer Elistha de middenvelders goed kon inspelen, konden zij daarna de spitsen goed diep kon sturen werd het gevaarlijk. In de 10e minuut lukte het om Marciano in te spelen die daarna Iwan de diepte kon insturen en dit betekende meteen de 0-1. In de 16e minuut lukte dit weer en nu kon Iwan Jurre helemaal vrij voor de goal zetten en werd het 0-2. Voorin lag het gevaar van ESA C3 maar onze verdediging bleef goed en fel verdedigen. We kwamen alleen in de problemen als we slordig waren in de opbouw. Ook dode spelmomenten is bijna altijd een kans voor de tegenstander. In de 30e minuut kreeg ESA een corner en scoorde daaruit de aansluitingstreffer.

Na de rust kreeg ESA een penalty na een lichte overtreding van Yanoa op de spits. Dit buitenkansje werd 100% benut door ESA. Het was weer gelijk. Net zoals in de eerste helft lagen onze kansen voorin. De tegenstander speelde heel erg kort op onze aanvallers waardoor er telkens heel veel ruimte lag achter hun verdediging. Onze middenvelders konden de aanvallers telkens diep sturen en deze hadden vele kansen om de score uit te breiden maar waren slordig in de afronding. Na de zoveelste diepe bal kon Jurre , Iwan voor de goal zetten die met wat geluk voor de voorsprong van 2-3 zorgde. Een paar minuten later viel de beslissing. Marciano kon Jurre weer diep sturen en deze maakte beheerst de 2-4. Wedstrijd gespeeld en de 3 punten mee naar Elst.