Sam Janssen (penalty)

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 08

31 oktober 2015 12:30

Rick Oosterbroek

Zaterdag 31 oktober 2015 stond de derby Elistha-Spero op het programma. Een mooi affiche op papier maar in werkelijkheid een drama voor Elistha. Vanwege de herfstvakantie was de bezetting tijdens trainingen zeer minimaal en daardoor begin je met een scherpe wedstrijdbespreking. Helaas was de scherpte er alleen tijdens de bespreking, want na 1 minuut spelen werd de bal zomaar ingeleverd door onze rechtsback en dat zorgde al direct voor 0-1 voorsprong voor Spero. Overigens werd de bal onhoudbaar hoog in de kruising geschoten. De toon werd gezet door Spero en de hele wedstrijd bleef Elistha uiteindelijk achter de feiten aan lopen. Het is eigenlijk nooit een wedstrijd geworden. Spero was diegene die de uitstraling had om te willen winnen. Zij wonnen vrijwel elk duel en waren nauwkeurig met hun inspeelballen. Elistha kwam geen moment in de wedstrijd en dacht gezien de ranglijst Spero wel even te kunnen pakken. Niet dus en zo zie je maar weer dat je altijd met 100% inzet en beleving moet voetballen want anders verlies van elke tegenstander. Na 30 minuten wederom geen scherpte bij een corner waarbij de 2e paal niet werd afgedekt. 0-2 achterstand de rust in. Een helft waarbij we elke keer een stap te laat waren, waarbij Spero duidelijk beter was en vooral de buitenspelers van Spero waren goed op dreef.

In de rust aangegeven dat wij vanwege een gebrek aan inzet en beleving achterstonden.  Ruimtes te groot en onnauwkeurig in overspelen naar elkaar waardoor een goed spelend Spero daar goed gebruik van kon maken.  De 2e helft begonnen we nog wel redelijk en kregen in de 6eminuut een strafschop waarbij de speler die de overtreding maakte 10 minuten eruit moest.  1-2 en 10 minuten een man meer.  Voordeel voor Elistha? Niet dus, binnen 10 minuten stond het 1-3 (wederom dekkingsfout bij een counter van Spero) en niet lang daarna zelfs 1-4. Sam wist tussendoor nog de 2-4 te scoren. Spannend werd het niet meer want Spero kon bij een corner de 2-5 maken. Vlak voor tijd maakte Sam zijn derde goal en werd het nog 3-5. Een terechte overwinning van Spero waarbij Elistha zwaar ondermaats presteerde.