E1 verstevigt de eerste plek door goede overwinning op DCS

2 - 1

DCS E3

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 09

17 oktober 2015 14:00

De gasten uit Zevenaar kwamen gemotiveerd naar Elst. Met 12 uit 4 waren zij de virtueel koploper. Vol vertrouwen bekeken ze onze warming up waarin er de nodige opmerkingen over (het gebrek aan) lengte van onze spelers te horen waren. Dat fysieke eigenschappen geen garantie zijn voor winst bleek eens te meer :-). De mannen van de E1 begonnen met hetzelfde elan aan de wedstrijd als de week ervoor tegen DVV. Al snel lag de 1-0 in het net door een afstandschot van Reno, waar de keeper van DCS op verkeek. Dit was direct zijn enige foutje, dankzij hem kon DCS tot einde wedstrijd zicht houden op een punt. Elistha bleef kansen creeren via Reno, Bjarne en Borre, maar kreeg de bal er nog slechts 1 keer in. Bjarne had een buitenkantje rechts paraat en schoot een afvallende bal heerlijk binnen. Met 2-0 de rust in. In de tweede helft golfde het spel op en neer, beide ploegen hadden kansen, maar beide ploegen hadden ook een prima keeper op doel staan. Franklin had de vorm van de week ervoor meegenomen en hield ons een paar keer goed in de race. Achterin werd er zeer scherp verdedigd door Cas, Silvio en Twan. Toch scoorde DCS nog een verdiende tegentreffer waardoor het af en toe nog knap spannend werd. Zonder kleerscheuren haalden we het einde van de wedstrijd. E1 staat fier bovenaan! Belangrijker nog is dat er steeds beter gevoetbald wordt en er meer en meer een team staat voor elkaar knokt. Volop genieten dus langs de lijn!